Ana Sayfa / Haberler / Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'ne Büyük Onur
21 Ocak 2020, Salı
Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'ne Büyük Onur

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin'in başkanlığında, İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Dr. Onur Keşaplı'nın yönetiminde düzenlenen, 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, bir kez daha Türkiye'nin en büyük üniversite festivali olma onuruna erişti. Danışma kurulunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ'un yer aldığı festival, böylelikle bir önceki yıl göstermiş olduğu başarıyı yineledi.

Ülkemizin en kapsamlı ve köklü sinema platformu Kamera Arkası’nın kurucusu Hayri Çölaşan’ın kaleme aldığı, 2018-2019 Yılı Festival Değerlendirmesi çalışmasında, 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali bir kez daha Türkiye’nin en büyük üniversite festivali oldu. Değerlendirme kıstasları bakımından üniversite dışı festivallerle de yarışacak ölçekte bir etkinlik halini alan ve gösterime giren filmlerine tamamına telif ödeme gibi ilklere imza atan festivalin, bu yıl ilk defa “Ara Seçici Kurul” oluşturmasının önemi, Kamera Arkası'nca da vurgulandı. Bu yıl ayrıca üniversitemizde eğitim görmüş öğrencilerimizin elde ettiği toplam yedi ödül de raporda yer aldı.