Ana Sayfa / Haberler / Duraklarda Türkçe Eğitimi Projesi
20 Ocak 2020, Pazartesi
Duraklarda Türkçe Eğitimi Projesi

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi kapsamında "Duraklarda Türkçe Eğitimi" adlı projeyi gerçekleştirdi.

Sıkça karıştırılan kelimelerin doğru ve yanlış yazılışlarının yer aldığı afişleri hazırlayarak şehir merkezinde yer alan otobüs duraklarına asan Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri Yasin Batmaz ve Kadir Önder “Güzel dilimiz Türkçenin bilinçsiz kullanımını bir nebze de olsa gidermek için yaptığımız çalışmada bizi destekleyen hocalarımıza ve Uşak Belediyesine çok teşekkür ederiz. Her şeyden önce şunu belirtmek isteriz ki bu sorun 7 yaşındaki çocuğun, 60 yaşındaki teyzenin, emeklinin, gencin, yaşlının kısacası tüm toplumun sorunudur. Dilimizin değerini bilmemiz ve ona sahip çıkmamız gerekiyor. Tek temennimiz bu çalışmanın diğer illere örnek olması ve Türkiye genelinde yaygınlık kazanmasıdır."şeklinde konuştu.