HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Astrofizikçi Gözüyle Yedi Kat Sema
23 Aralık 2019, Pazartesi
Astrofizikçi Gözüyle Yedi Kat Sema

Uşak Üniversitesi Diyanet ve Gençlik Topluluğu tarafından 'Modern Bilim Penceresinden Çağdaş Bir Astrofizikçi Gözüyle Yedi Kat Sema' adlı etkinlik düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Eker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program Uşak Hacı Zeyrek Camii İmam Hatibi Ahmet Hamdi Ceylan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Dekan Yılmaz, Diyanet ve Gençlik Topluluğuna ve katılımcılara teşekkür ederek, "Yaşamımızın her safhasında bir bilinmezlik içindeyiz. Fakat Yüce Allah'ın bize verdiği kapasitenin kullanılmasıyla birçok şeyi öğrenebiliyoruz. Kur'an-ı Kerim'de bilgi ve ilimle ilgili birçok ayet yer almakta. Buna destekle Peygamber Efendimizin ilim öğrenmeyi teşvik eden birçok öğüdü var. İşte bu bilgiler dâhilinde elimizden geldiği kadar ilim öğrenmeye açık olmalıyız. Bilimsel bilgilerin peşinden koşmalıyız."şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Eker, 'Modern Bilim Penceresinden Çağdaş Bir Astrofizikçi Gözüyle Yedi Kat Sema' adlı sunumunu gerçekleştirdi. Eker, modern teknolojiyle birlikte gelişen ve değişen bilimsel çalışmalardan yola çıkarak uzay bilimleri, dünya atmosferi, gezegenler güneş sistemi ve samanyolu hakkında bilgi verdi. Eker, evrende her şeyin rastgele yer almadığını, galaksilerin belirli bir düzene göre var olduğunu belirterek, konuşmalarını bilimsel bilgiler ve Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle destekledi.

Program soru cevap bölümünün ardından, Prof. Dr. Zeki Eker'e, Dekan Prof. Dr. Ali Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.