HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Obezite ve Sağlıklı Yaşam Paneli
23 Aralık 2019, Pazartesi
Obezite ve Sağlıklı Yaşam Paneli

Uşak Üniversitesi Gıda ve Beslenme Topluluğu tarafından “Obezite ve Sağlıklı Yaşam” adlı panel düzenlendi. Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleştirilen panele, Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Hakgüder Taze, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Dikici, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Duran, Diyetisyen Kaan Can, Fizyoterapist Gülden Soldaş ve Fizyoterapist Gizem Coşkun konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Abdullah Dikici, güvenli ve sağlıklı gıdaya erişim konusunda bilgiler aktardı. Prof. Dr. Cevdet Duran, çağımızın hastalığı obezitenin sebepleri ve sağlığa etki eden sonuçları üzerinde dururken, diyetisyen Kaan Can obeziteyi önlemeye yönelik beslenme önerilerinde bulundu. Son olarak konuşan Fizyoterapist Gülden Soldaş ve Gizem Coşkun ise obezitenin bedende yaratabileceği deformasyonlara değinerek fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşam açısından önemini anlattı.

Panel sonunda Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Güneşer ve Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Hakgüder Taze tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.