HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, İlim Yayma Ödül Törenine Katıldı
23 Aralık 2019, Pazartesi
Rektör Savaş, İlim Yayma Ödül Törenine Katıldı

Türkiye'de bilimsel çalışmaları ve araştırmaları desteklemeyi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen "İlim Yayma Ödülleri" 22 Aralık'ta sahiplerini buldu.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, çok sayıda akademisyen ve davetli törene katıldı.

Türkiye'deki akademik çalışmaların ve araştırmaların ödüllendirildiği törende, "Büyük Ödül", "Sosyal Bilimler" ile "Doğa ve Sağlık Bilimleri" ana kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri'nde ödüle layık görülen Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran'ı, Sosyal Bilimler'de ödül alan Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu'nu ve İlim Yayma Büyük Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Fikrettin Şahin'i tebrik etti.