HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Vedat Yeşilçiçek’e Vefa
23 Aralık 2019, Pazartesi
Vedat Yeşilçiçek’e Vefa

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi olan ve 29 Nisan 2019 tarihinde verdiği hayat mücadelesine yenik düşen Dr. Vedat Yeşilçiçek, sevenleri ve öğrencileri tarafından anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında, öğrencisi Araştırma Görevlisi Rabia Gülistan Okutan, Yeşilçiçek’in hayat hikâyesi ve kendisiyle yaşamış olduğu anılarından bahsetti.

Programda Doç. Dr. Özgür Ay’ın Yeşilçiçek için hazırlamış olduğu, “Bir Adam Tanıdım” isimli kısa film gösterildi. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav’ın konuşmasının ardından, Uşak’ta üniversitenin kurulmasından bu yana çalışma arkadaşı olan Prof. Dr. Musa Çiftçi, Yeşilçiçek’in yapmış olduğu hizmet ve katkılarından bahsetti. Dostlukları boyunca yaşadıkları güzel anlarını sevenlerine aktardı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yaptığı hizmetleri ve katkıları, birlikte görev yaptığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçataş aktardı.1979 yılından beri süregelen yaklaşık 40 yıllık dostluklarını, çocukluk anılarını ve Uşak’ta 25 yıla yakın geçirdikleri zamanı ise Remzi Karadurak dinleyicilere anlattı.

Anma programının ardından Fen Edebiyat Fakültesi ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Yeşilçiçek’in uzun yıllar ders verdiği 205 nolu dersliğe “Vedat Yeşilçiçek Dersliği” isminin verildiği tören gerçekleşti.