Ana Sayfa / Haberler / 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Sona Erdi
16 Aralık 2019, Pazartesi
6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Sona Erdi

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Topluluğu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nin kapanış töreni geniş katılımla gerçekleşti. 11 ülkeden 3 bin 523 başvurunun olduğu festivalde, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri olmak üzere 3 dalda filmler yarıştı.

Beş gün boyunca Venezüella’dan Fas’a, İran’dan Güney Kore’ye, Kanada’dan Fransa’ya, İsveç’ten Tanzanya’ya dünyanın dört bir yanından filmler Uşak’ta izleyiciyle buluştu. Son iki yılın Oscar, Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Sundance finalistleri Uşak’ta yarıştı.

Dr. Keşaplı: “Yedinci Festivale Çok Daha İyi Hazırlanacağız”

Festivalin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Festival Yönetmeni, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Onur Keşaplı, festivale verdikleri desteklerinden dolayı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ederek, “Aldığımız bu destekler sayesinde festivalimizin yedincisine çok daha iyi hazırlanacağız. Fakültemiz her geçen sene biraz daha güçleniyor” ifadelerini kullandı.  Festivalin Uluslararası sözcüğünün tanımını artık tam anlamıyla hak ettiğini vurgulayan Keşaplı, organizasyonda emeği geçen akademisyenler, jüri üyeleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Uşak Üniversitesi’nden Ahde Vefa

Festivalin kapanış konuşmalarının ardından, festival boyunca yüzlerce film izleyen jüri üyelerine teşekkürplaketi takdim edildi. Ana Jüri Üyesi Barış Çorak, ödülünü Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin’den aldı. Bir diğer Jüri Üyesi Hakan Savaş ise ödülünü, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ verdi. Ana Jüri Üyesi Mehmet Akif Büyükatalay ise plaketini, İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’dan aldı. Bir döneme damgasını vuran ve halen Türk Televizyonculuk Tarihi’nin en uzun soluklu yapımı olarak anılan “Bizimkiler”adlı dizinin usta oyuncuları Uğurtan Sayıner ve Mehmet Gülerbaşlı ise teşekkür plaketlerini, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın elinden aldı.

Rektör Savaş: “Uşak Üniversitesi, hem ulusal hem de uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam edecek”

Teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından bir konuşma yapan Rektör Savaş, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin sanat ve toplum için çok önemli bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Savaş, “Uşak Üniversitesi, bu ve bunun gibi etkinliklerle beraber, hem ulusal hem de uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz birçok ulusal ve uluslararası etkinlikle şehrimize ve bölgemize önemli katkılarda bulunuyoruz” diye konuştu.

Uşak Üniversitesi’nde Ödül Yağmuru

Festival kapanışı üç dalda ödül almaya hak kazanan filmlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Ödül törenine katılamayan sanatçılar gönderdikleri videolarla teşekkür ederken, festival toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması En İyi Belgesel Ödülü

Pembe Kimlik – Tolunay Tekmek