HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yüzyılın En Sakat Gösterisi: Spastic Show Sahnelendi
12 Aralık 2019, Perşembe
Yüzyılın En Sakat Gösterisi: Spastic Show Sahnelendi

Uşak Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla, Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ‘Engelsiz Sanat’ konulu söyleşi gerçekleştirilerek, Bedensel Engelli Sahne Sanatçısı Ayhan Yarıcı’nın yer aldığı Yön Sanat Merkezinin ‘Yüzyılın En Sakat Gösterisi: Spastic Show’ adlı oyunu sahnelendi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Yön Sanat Merkezi ve ‘Spastıc Show: Yüzyılın En Sakat Gösterisi’ yönetmeni Erdem Öksüz, engellerin yalnızca kafada başladığını ve yine kafada bittiğini vurgulayarak; “Bizler bu gösteriyi hazırlarken etraftan, ‘Elini keşke şöyle yapabilseydi, keşke şu mimiği de vurgulayabilseydi’ gibi sözler duyuyoruz. Emin olun, en başta Ayhan ve bizler, ekip arkadaşları olarak sizleri güldürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Burada önemli olan; sizin gösteride kendinize ne kattığınız” diye konuştu.

Yarıcı’nın hayatını konu alan ‘Olmaz Dediler Oldu’ adlı belgesel filmin gösterimiyle devam eden etkinlik, ‘Yüzyılın En Sakat Gösterisi: Spastıc Show’ adlı oyunun sahnelenmesiyle son buldu. Etkinliğin ardından Rektör Savaş, Sahne Sanatçısı Ayhan Yarıcı ve Yönetmen Erdem Öksüz’e, üniversite adına teşekkür plaketini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gösteride sesli sunumlar Uşak Üniversitesi öğrencileri Gülsüm Yeşilova ve Melike Ersoy tarafından işaret diline çevrildi.