HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Türk-İslâm Bilim Geleneği ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Paneline Katıldı
6 Aralık 2019, Cuma
Rektör Savaş, Türk-İslâm Bilim Geleneği ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Paneline Katıldı

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında, Trabzon Üniversitesi’nde ‘‘Türk-İslâm Bilim Geleneği ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” konulu panel düzenlendi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu üstlenirken, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır panelist olarak katıldı.

Davetliler, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panel, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını anlatan video gösteriminin ardından, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşıkkutlu’nun açılış konuşması ile devam etti.

Panelde, Prof. Dr. Savaş “Türk-İslâm Bilim Geleneği’’, Prof. Dr. Açıkgenç ‘‘Türk-İslâm Bilim Geleneğinin Batı Bilimine Etkisi” ve Prof. Dr. Hıdır ‘‘Fuat Sezgin’in Türk-İslâm Bilim Geleneğine Katkısı” başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Savaş, İslam dünyasının ünlü matematikçilerinin çalışmalarını örneklerle anlatarak,  Prof. Dr. Fuat Sezgin ile bazı anılarını paylaştı. Savaş, Prof. Dr. Fuat Sezgin'i gençlik döneminde tanımış olmayı çok istediğini belirterek, "Keşke Fuat hocayı sizlerin yaşında, doktora, yüksek lisans yaptığım zamanda tanımış olsaydım. Bir Yunus misali onun kapısında durur, günlerce ayrılmaz, ondan daha fazla şeyler öğrenmeye çalışırdım. O bir dehaydı, okyanustu esasında." dedi.

Program, hediye takdim töreninin ardından sona erdi.