HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Programı Gerçekleşti
4 Aralık 2019, Çarşamba
Uşak Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Programı Gerçekleşti

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından etkinlik düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter,  Dr. Öğr. Üyesi Rasmiye Nalan Ayvazoğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Engelleri Kaldırmanın En Temel Yolu Sevgidir”

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesini engelsiz bir üniversite yapmak için var gücüyle çalıştıklarını vurguladığı konuşmasında Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. Kampüs içerisinde engelli öğrencilerin ve personelin daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını belirten Rektör Savaş “Bazen bizim göremediğimiz aksaklıklar oluyor. Eğer bu tür eksiklerle karşılaşırsanız Rektörlüğümüze ve Engelli Birim Koordinatörlüğüne hiç çekinmeden bildirin. Bizlerde eksikliklerimizi gidermeye çalışalım. Biz ‘Yaratılanı Sev Yaratandan Ötürü’ sözünü benimsemiş bireyler olarak herkesi seviyoruz. Bedendeki engelleri aşmak kolay fakat insanların beyinlerindeki engeli aşmak çok zor. Bu engelleri kaldırmanın en temel yoluysa sevgi. İnşallah bizlerde sevgiyle bu engelleri kaldıracağız."

Rektör Prof. Dr. Savaş’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve farklı mesleklerden kişilerin katılımıyla hazırlanan ‘Dünya Engelliler Günü Mesajları’ adlı video izlendi.

'Aramızdaki Farklar Değil Engel, Yeter Ki Sen Gel'

'Aramızdaki Farklar Değil Engel, Yeter Ki Sen Gel' sloganından hareketle hazırlanan etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler şiir dinletisi gerçekleştirdi. Uşak Üniversitesi öğrencilerinden Beyza Aygören; Cemal Süreyya'nın 'Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı' adlı şiirini ve Ramil Hüseynov ise Samet Vurgun’un 'Azerbaycan” adlı şiirini okudu. Uşak Üniversitesi öğrencisi Melike Ersoy ise şiirleri işaret diline çevirdi. Hüseynov, şiir dinletisinin ardından Azerbaycan Bayrağı açarak Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş olduğunu vurgulayarak üniversitede kendilerine her türlü imkânı sağladığı için Rektör Savaş’a teşekkür etti.

Program Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter ve Dr. Öğr. Üyesi Rasmiye Nalan Ayvazoğlu’nun konuşmacı olduğu ‘Toplumda Özel Gereksinimli Bireylerin Yeri’ adlı panel ile devam etti. Panelistler farkındalık yaratmak amacıyla sahneye tekerlekli sandalye ve gören rehber eşliğinde çıktı. Güçyeter, toplumda özel gereksinimli kişilerin yerini anlatan bir sunum yaparken, Ayvazoğlu ise ‘Toplumun Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Bakışı’ adlı sunumu gerçekleştirdi.

Programda gerçekleşen sesli sunumlar Uşak İl Müftülüğünde görevli Gülcan Yeşilova tarafından işaret diline çevrildi.

Program Rektör Savaş’ın Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter ve Dr. Öğr. Üyesi Rasmiye Nalan Ayvazoğlu’na teşekkür plaketi takdim etmesiyle son buldu. Programın ardından Mustafa Kemal Paşa Amfisi Fuaye alanından Dünya Engelliler Günü sebebiyle; Özel Eğitim Topluluğu, ÖSYM Birimi, Erasmus Ofisi ve Uşak Tıp Öğrencileri Topluluğu stant açtı. Alanda Uşak Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi de yer aldı.  Rektör Savaş stantları tek tek gezerek bilgi aldı. Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi görme engelli Uğur İlhan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirini özel olarak Rektör Savaş’a okudu.