Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, EPO Konsorsiyumu Toplantısına Katıldı
3 Aralık 2019, Salı
Rektör Savaş, EPO Konsorsiyumu Toplantısına Katıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi koordinatörlüğünde, Avrupa Fırsatları European Placement Opportnities (EPO) Konsorsiyumu Projesi imza töreni ve proje açılış toplantısı, 3 Aralık tarihinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Niobe Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda Afyon Kocatepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Ticaret Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.  (Teknokent), Yunus Emre Enstitüsü ve Twin Arge Ltd. Şti yetkilileri yer aldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Rektör Danışmanı Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, EPO konsosiyumu toplantısına katılarak konsorsiyuma imza attılar. İmza töreninin ardından proje açılış toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Savaş, bu tür projeler ile nitelikli iş gücü ve istihdamın arttırıldığını, üniversite-sanayi-sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin geliştiğini belirtti. Uşak Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa'ya Açılan Yedi Kapı (Seven Doors to Europe) Erasmus projesinin de Türkiye'nin 7 Bölgesinden 7 Üniversite ve 7 Sanayi ve Ticaret Odasını bir araya getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılan projenin, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 Konsorsiyum çağrı döneminde yapılan başvurular içerisinde en yüksek hareketlilik sayısı ile hibelendirildiğini aktardı.