HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversite Gençliğinin Gözünden Prof. Dr. Fuat Sezgin
2 Aralık 2019, Pazartesi
Üniversite Gençliğinin Gözünden Prof. Dr. Fuat Sezgin

Uşak Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Birliği tarafından, 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Fuat Sezgin: Tarihten Geleceğe Bilim Köprüsü Öğrenci Sempozyumu” sona erdi.

Üç gün süren sempozyumda 14 üniversiteden 29 öğrenci, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı, çalışma alanları, aile yaşantısı, bilime bakış açısı ve İslam tarihinin bilimdeki yeri hakkında çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altınay ve İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yaşar moderatörlüğünde gerçekleştirilen paneller, öğrenci ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi.

“Etkinliklerin Artarak Devam Etmesini İstiyoruz”                                            

Sempozyuma katkı sağlayan öğrenciler adına bir açıklama yapan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Barış Sorkun, “Katılımcılar üç gün boyunca gerçekleşen etkinliklerden çok memnun kaldı. Farklı üniversitelerden gelen bazı öğrencilerin Uşak Üniversitesini daha yakından tanıma fırsatı buldu. İlerleyen zamanlarda bu tip etkinliklerin sayısının arttırılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Panellerin ardından katılımcılar, Uşak İl’inin önemli turizm merkezlerinden Uşak Ulubey Kanyonları ve Kent Müzesi’ni gezdi.