Ana Sayfa / Haberler / Yahya Kemal'le Yolculuk
29 Kasım 2019, Cuma
Yahya Kemal'le Yolculuk

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Yahya Kemal'le Yolculuk" adlı seminer Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Seminere Yazar-Yönetmen-Yapımcı Ramazan Bakkal, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçataş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Mısra Benim Haysiyetimdir"

Öğrencilere anekdotlar aktararak tavsiyelerde bulunan Ramazan Bakkal insanın hayal ettiği müddetçe yaşadığının altını çizdi.

Ramazan Bakkal, Yahya Kemal Beyatlı'nın hayatından kesitler verirken, şairin acı dolu bir geçmişi olduğunu anlattı. Beyatlı'nın şiire ve şairliğe verdiği değerin çok büyük olduğunu, yazdığı eserlere karşı olan tutumunun büyüklüğünün "mısra benim haysiyetimdir" diyecek kadar önemsediğini belirtti.

Şairin eserlerinden de örnekler veren Ramazan Bakkal'a seminerin sonunda Prof. Dr. Ahmet Akçataş teşekkür belgesi takdim etti.