KURUMDIŞI DUYURULAR

BURS DUYURUSU

L’ORÉAL-UNESCO

ULUSAL GENÇ BİLİM KADINLARINA DESTEK BURSLARI 2022 İLANI

UNESCO’nun Doğa Bilimleri Sektöründeki iyi uygulama örneklerinden biri UNESCO ve L’ORÉAL Vakfı arasındaki iş birliğiyle oluşturulan ve genç bilim kadınlarını destekleyerek, UNESCO’nun küresel önceliklerinden toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da katkı sağlayan burs programıdır. Millî Komisyonumuz ve L’ORÉAL Türkiye iş birliğiyle ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi maksadıyla 2022 yılında da burs verilecektir.

Burs kapsamında Yaşam ve Çevre Bilimleri (Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Ekoloji, Farmakoloji, Fizyoloji, Sağlık Enformatiği dâhil Biyoinformatik, Nörobiyoloji, Biyoloji’de Biyomedikal ve Yapay Zekâ araştırmaları) ve Fiziki Bilimler (Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç)  ve Mühendislik, Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller, Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik) alanlarında araştırma yapmakta olan, (1 Ocak 2022 tarihi itibariyle) 40 yaşından gün almamış ve doktorasını bitirmiş olan ikişer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 120.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 olan L’ORÉAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları başvuruları www.forwomeninscience.com adresinden online yapılmakta olup,  başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi ilgili linkte sunulmaktadır. Burs hakkında bilgiye Millî Komisyonumuz web sitesinin duyurular bölümünden de (http://www.unesco.org.tr) erişilmesi mümkündür.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve L’ORÉAL Türkiye işbirliğinde doktora sonrası bilim kadınlarını desteklemek amacıyla yürütülmekte olan L’ORÉAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları programının üniversitenizdeki Yaşam ve Çevre Bilimleri ile Fiziki Bilimler alanlarında eğitim veren ilgili Fakülte, Enstitü ve Araştırma Merkezlerine iletilerek duyurulması konusunda yardımlarınızı saygılarımızla arz ederiz.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Sekreterliği

e-posta: webmaster@unesco.org.tr