KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Sosyal Ekonomi İşletmeleri: Sosyal Döngüsel İşletmeler için Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları Çalıştay
25 Ekim 2024, Cuma
Sosyal Ekonomi İşletmeleri: Sosyal Döngüsel İşletmeler için Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları Çalıştay

KOSGEB ulusal koordinasyonu ile yürütülen Tek Pazar Programı (TPP) - COSME bileşeni kapsamında “Sosyal Ekonomi İşletmeleri: “Sosyal Döngüsel İşletmeler İçin Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları” çağrısı yayınlanmıştır. Çağrı, “Sosyal Ekonomi Ekosisteminde KOBİ'lerin Organizasyonel ve Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi” ve “Ana Akım İşletmeler ile KOBİ'ler Arasında Döngüsel Değer Zincirleri için İşbirlikleri “ konularını kapsamaktadır. Çağrı kapsamındaki proje başvurularının bu iki konudan yalnızca birini ele alması ve AB Fonlama ve İhale Portalı üzerinden ilgili konu başlığı seçilerek başvuru yapılması gerekmektedir. Birden fazla konuya başvurmak isteyen adayların ayrı teklifler sunmaları gerekmektedir. Çağrının toplam bütçesi 8.000.000 Avro'dur. Konu bazlı olarak dağılım, “KOBİ'lerin sosyal ekonomide organizasyonel ve girişimcilik kapasitelerinin artırılması” konusu 6.000.000 Avro ve “Sosyal ekonomide ana akım işletmeler ve KOBİ'ler arasında döngüsel değer zincirleri için işbirlikleri konusuysa” 2.000.000 Avro olarak belirlenmiştir.

 Son başvuru tarihi 10 Aralık 2024 - 17:00:00 CET(Brüksel) Çağrı ile ilgili bilgi notu ekte yer almaktadır.

 Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/smp/wp-call/2024/call-fiche_smp-cosme-2024-see_en.pdf

 COSME TÜRKİYE projemiz kapsamında çağrıya başvuru yapmayı planlayan kurum/kuruluşlara 31 Ekim ve 1 Kasım 2024 (Perşembe ve Cuma) tarihlerinde çağrı konularına yönelik çalıştaylar düzenlenecektir.

 Konu 1: Sosyal Ekonomi Ekosisteminde KOBİ'lerin Organizasyonel ve Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi (31 Ekim 2024-Perşembe)

 “Sosyal Ekonomi İşletmeleri: Sosyal Döngüsel İşletmeler İçin Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları” çağrısının 1. başvuru konusu olan "Sosyal Ekonomi Ekosisteminde KOBİ'lerin Organizasyonel ve Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi" konusuna yönelik düzenlenecek çalıştaya katılım sağlamak için https://forms.gle/QrFoxXrCmvi8rxDK9 adresinde yer alan kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir.

 Konu 2: Ana Akım İşletmeler ile KOBİ'ler Arasında Döngüsel Değer Zincirleri için İşbirlikleri (1 Kasım 2024-Cuma)

 “Sosyal Ekonomi İşletmeleri: Sosyal Döngüsel İşletmeler İçin Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları” çağrısının 2. başvuru konusu olan "Ana Akım İşletmeler ile KOBİ'ler Arasında Döngüsel Değer Zincirleri için İşbirlikleri" konusuna yönelik düzenlenecek çalıştaya katılım sağlamak için https://forms.gle/5Zffc5vPR3u7rJJN7 adresinde yer alan kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir

Sosyal Döngüsel İşletmeler İçin Kapasite Geliştirme ve İş Fırsatları konulu çağrıya başvuracak kurum/kuruluşlarımızın ön hazırlık yapabilmelerine imkân verecek olan online çalıştayalara ilgili tüm kurum/kuruluşlarımızın katılımını bekliyoruz.

Çalıştayların program ve bağlantı linkleri ilerleyen günlerde tüm katılımcılara iletilecektir.

Saygılarımızla,