KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu
15 Ağustos 2024, Perşembe
Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim insanları arasındaki akademik ve kültürel değişim programlarını desteklemek amacıyla 1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır.

Başvurulara yeni açılmış olan Doktora Tezi Araştırma Bursumuza, bir doktora programına kayıtlı ve tez konusunu belirlemiş olan ve ABD’de tez konusu ile ilgili araştırma yapmak isteyen doktora öğrencileri başvuru yapabilirler. 2025-2026 akademik yılına yönelik verilecek Doktora Tezi Araştırma Bursumuza son başvuru tarihi 28 Ekim 2024’tür.