KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Üniversitemize 2022-2023 Akademik Yılında Ek Yerleştirme ile Kayıt olan Öğrenciler için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı
13 Ekim 2022, Perşembe

ÜNİVERSİTEMİZE 2022-2023 AKADEMİK YILINDA EK YERLEŞTİRME İLE KAYIT OLAN VE ORTAK ZORUNLU DERSLER KAPSAMINDAKİ

YABANCI DİL I-II (İNGİLİZCE) DERSLERİNDEN MUAF OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK OLAN YABANCI DİL MUAFİYET SINAVINA YÖNELİK GENEL BİLGİLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

• Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına ortak zorunlu dersler kapsamındaki Yabancı Dil I-II (İngilizce) derslerinden (Mesleki İngilizce dersleri hariç) muaf olmak isteyen ve üniversitemize 2022-2023 Akademik yılında EK YERLEŞTİRME ile kayıt yaptıran öğrencilerin girmesi gerekmektedir. Diğer öğrenciler sınava girmiş olsalar bile değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Sınav Google Forms sistemi üzerinden yapılacaktır.

(Sınav gün ve saatinde aktif olacaktır)

• Çevrimiçi sınav tarihi: 17 EKİM 2022
  • Sınav saat aralığı: 10.00 – 11.00

• Sınava erişim için öğrencinumarası@ogr.usak.edu.tr e-posta adresinin kullanılması zorunludur. Sınava erişmek için kullandığınız bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzda kişisel e-posta adresleriniz ön tanımlı ise sınav linkine tıklamadan önce gerekli değişikliği yapınız.

• Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına ortak zorunlu dersler kapsamındaki Yabancı Dil I-II (İngilizce)  derslerinden (Mesleki İngilizce Dersleri hariç) muaf olmak isteyen üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin girmesi gerekmektedir.
    • Sınava herhangi bir nedenle giremeyen öğrencilerin başka bir sınav hakkı olmayacaktır.

• Sınava katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır:

●       Test ortamında yalnız bulunmakla ve soruları kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz. Test sırasında kitap, sözlük gibi kaynaklar kullanılamaz ve başkasından yardım alınamaz. Test sorularının kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil eder ve bu tür eylemlerin cezai yaptırımları vardır. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların testi geçersiz sayılacaktır.

●       Testi yapabilmek için gerekli alt yapı koşullarının (internet erişimi vb.) sağlanması sizin sorumluluğunuzdadır.

●      Test kelime bilgisi, dilbilgisi ve okuma becerilerinizi ölçen 50 (elli) sorudan oluşmaktadır.

●       Sınava erişimle ilgili sıkıntı yaşıyorsanız veya testi açtığınız halde sınavın ilerlemesinde sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki yazılı olan e-posta adreslerine adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve telefon numaranızı mesajınızın önüne yazarak sorun bildirmelisiniz.

ibrahim.uz@usak.edu.tr

fulden.ekizler@usak.edu.tr

rabia.onder@usak.edu.tr

●       Testi başlattıktan sonra sayfayı yenilemek, pencereyi kapatmak veya tarayıcının geri düğmesini tıklamak sistemin testi sonlandırmasına neden olacağı için bunlardan kaçınınız.

●       Testi yapmak üzere yukarıda verilen bağlantıya tıkladıktan sonra tüm soruları bitirmek için saat 11:00’a kadar zamanınız bulunmaktadır.

●       Testi belirlenen süre içerisinde tamamlayıp, cevaplarınızı kaydedip göndermeden sayfadan ayrılmayınız. Testi bitirdiğinizde, ekranda “Yanıtlarınız kaydedilmiştir. Sekmeyi kapatabilirsiniz.” yazan gönderim onay ekranını gördüğünüzden emin olunuz.

Gerekli Teknik Şartlar

●       Sınavda, teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile sınava girmeniz gerekmektedir.

●       Sınav esnasında video kameraya ihtiyaç yoktur.

Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü