KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
14 Temmuz 2022, Perşembe

15 Temmuz 2016 gecesi milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur liderliği ve vatansever milletimizin kahramanca direnişi sayesinde durdurulmuş ve darbecilere gereken cevap verilmiştir. 15 Temmuz bizler için bir gurur kaynağıdır.

Necip Türk milleti 15 Temmuz’da dünya tarihine geçen bir kahramanlık destanı yazmıştır. Şairin dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”. Aziz milletimiz bu inançla menfur saldırılara karşı göğsünü siper etmiş ve darbe girişimini geri püskürtmüştür. Bu şanlı direnişi, bu demokrasi mücadelesini ne kadar yüceltsek, bu kahraman milletin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır.

15 Temmuz’da ortaya konan direniş iradesini anlamak için milletimizin tarih boyunca yazdığı kahramanlık destanlarını gözlerimizin önünden geçirmemiz gerekir. Aziz Türk milleti Çanakkale’den Kutü'l Amare'ye, İstiklal Harbimizden Kıbrıs çıkarmasına kadar birçok badireye “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” şuuruyla göğüs germiştir. Demokrasimizi nefessiz bırakmak, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek isteyen hainlere 100 yıl önce Çanakkale’de nasıl geçit vermediysek, 15 Temmuz’da da aynı şekilde geçit vermedik. Bundan böyle kimse bu vatanının namusuna el sürmeyi aklının ucundan bile geçiremeyecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün altıncı yıldönümü olan bugünü, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Uşak Üniversitesi olarak bizlere düşen bu tür hain saldırılara her zaman dur demek ve ülkenin namusuna sahip çıkacak vatan ve millet sevgisiyle dolu nesiller yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadete ulaşan şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz kahraman milletimizin demokrasi ve özgürlük bayramıdır. Kutlu olsun.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör