KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM- Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır
8 Mart 2022, Salı
USEM- Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖN KAYITLARI BAŞLAMIŞTIR.

* Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde “Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Programı” düzenlenecektir. Kursa başvurmak isteyenler 16 Mart 2022 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler. Kurs ücreti ödeme tarihleri daha sonra kursiyerlere bildirilecektir.

Kurs Tarihleri: 19.03.2022 – 16.04.2022

Kurs Günleri: Cumartesi günleri

Kurs Süresi: 5 Hafta ve toplamda 30 saat

Kurs Yeri: Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi CBS Laboratuvarı

Kursun Eğitmeni: Dr. Öğr. Üyesi İsmail EGE

Kurs Ücreti: 400 TL

Kimler Başvurabilir: 4. Sınıf öğrencileri, Lisans düzeyinde en az 4 (saat/kredi) CBS ile ilgili ders almış olan kişiler başvurabilir.

Kursiyerlere Verilecek Belge Türü: Kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olanlara “Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifikası” verilecektir.

Kursun Amacı: Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) teknolojilerini kullanan Coğrafya, Arkeoloji, Peyzaj, Jeoloji, Harita Mühendisliği vb. bölümlerine yönelik olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri bilimini ve kullanım alanlarını kavraması, meslek hayatlarında CBS tekniklerini kullanarak proje geliştirebilmesi, karşılaşılan problemlerde CBS’yi kullanarak etkin çözümler üretebilmesi amaçlanmıştır. Son yıllarda geliştirilen akıllı şehirler projeleri, adrese dayalı ikametgâh çalışmaları, şehirlerdeki suç analizlerine varıncaya kadar birçok alanda CBS’nin kullanılması bu alanda çalışacak kimselere ihtiyaç artmıştır. Bu kurs ile lisans derslerinde temelleri ve basit uygulamaları verilen öğrencilerimizin CBS’yi daha etkin kullanımı ve yetkinliklerinin artırılması amaçlanmıştır.

Kursun İçeriği: Coğrafi Bilgi Sistemleri, kullanım alanları, veri çeşitleri, CBS’de veri üretimi, veri organizasyonu ve güncellemesi, CBS’de analiz türleri ve kullanımları, problem çözme yaklaşımları, Türkiye de CBS’nin aktif uygulandığı alanlar, Atık Toplama Merkezleri, Kamp Alanı Kurma yerini belirleme, Suç, Trafik Afet Yönetimi konularına yönelik analizler yapılacaktır.

Adres: Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi,Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72

E-Posta: usem@usak.edu.tr