KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM-Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır.
7 Mart 2022, Pazartesi
USEM-Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır.

Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Ön Başvuruları Başlamıştır

* Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından “Uşak Üniversitesi İlkyardım Eğitim Merkezi” yetkisini alarak faaliyetlerine başlamıştır.Bu kapsamda Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan “Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı” ön kayıtları başlamıştır. Kursa başvurmak isteyenler 17 Mart 2022 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler. Kurs ücreti ödeme tarihleri daha sonra kursiyerlere bildirilecektir.

KURSUN AMACI:

1-İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;

a) Az tehlikeli işyerlerinde: Her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,

b) Tehlikeli işyerlerinde: Her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

c) Çok tehlikeli işyerlerinde: Her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı bulundurulması zorunludur.

2- Özel güvenlik ve sürücü kursları gibi ilkyardım eğitiminin zorunlu olarak verildiği kurslarda ilkyardım eğitimlerinin, bu Yönetmeliğe göre yetki belgesi almış eğitimciler tarafından verilmesi zorunludur.

3-Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programı dahilinde, ilkyardım eğitimi verecek öğretmenlerin 16 saatlik ilkyardım eğitimini almaları zorunludur.

KURSU İÇERİĞİ:

-Genel ilkyardım bilgileri,

-Temel yaşam desteği ve havayolu tıkanıklığında ilkyardım,

-Bilinç bozukluklarında ilkyardım,

-Kanamalar, şok ve göğüs ağrısında ilkyardım,

-Yaralanmalarda ilkyardım,

-Boğulmalarda ilkyardım,

-Kırık, çıkık, burkulmalarda ilkyardım,

-Acil taşıma teknikleri, böcek sokmaları ve hayvan ısırıklarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım,

göz, kulak, buruna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım konularıdır.

Kurs TarihleriMart -Nisan 2022
Gün/SaatCumartesi-Pazar günleri, 09:00-17:00 saatleri arasında
EğitmenÖğr. Gör. Şeyma ÇATALGÖL
Eğitim Süresi16 Saat
Sınıf Kontenjanı15 kişi
Kurs Yeri İlk Yardım Laboratuvarı
Kişi Başı Ücret350 TL (Sınav ücreti dahildir)
Kimler KatılabilirEn az ilkokul mezunu olan herkes
Kursiyerlere Verilecek Belge Türü Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan teorik ve pratik sınavda başarılı  olan katılımcılara, Sağlık Bakanlığı onaylı ve üç yıl geçerli olmak üzere “İlkyardımcı Sertifikası” ve “İlkyardımcı Kimlik Kartı” verilmektedir.

İletişim Adresi:Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72

E-Posta: usem@usak.edu.tr