KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Üniversitemizden Prof. Dr. Hakan Çalışkan'ın TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edilmiştir
26 Ocak 2022, Çarşamba

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2021 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

2021 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1638 proje önerisinden 1484’ü bilimsel değerlendirmeye alındı ve yapılan değerlendirme sonucunda 228 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi.

Prof. Dr. Hakan ÇALIŞKAN’ın yürütücüsü olduğu “Dizel Motorlu Araçlar İçin Katma Değerli Yerli ve Milli Özgün Alternatif Egzoz Arıtma Sistemlerinin Geliştirilmesi ve Analizi” başlıklı proje önerisi, TÜBİTAK – 1001 Programı Kapsamında desteklenmeye hak kazandı ve TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen 228 proje arasında yer alma başarısı gösterdi.