KURUMİÇİ DUYURULAR

Bilim Genç’te
Kasım Ayında Öne Çıkanlar

Monty Hall Problemi

Monty Hall Problemi: Seçiminizden Emin misiniz?

İsmini ABD televizyonlarında 1963-1976 yılları arasında yayınlanan Let’s Make a Deal (Bir Anlaşma Yapalım) isimli yarışma programının sunucusundan alan Monty Hall problemi aslında basit bir olasılık sorusu. Birçok insanın kafasını karıştıran bu problemi gelin birlikte inceleyelim.

Zebra

Zebraların Neden Çizgileri Var?

Birbirinden ilginç "Bunu biliyor muydunuz?" içerikleri için tıklayın!

Kek Pişerken Neden Kızarır?

Kekin kabarması, etin kızarması ya da sütten yoğurt yapılması… Günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan yemek yapmanın temeli aslında tamamen kimya bilimiyle ilişkili.

Kek
Gök ada

Gök Adamızdaki Yıldız Türleri

Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bilim Genç sesli yayınının yeni bölümünde gök adamızdaki farklı tür yıldızların özelliklerinden bahsediyor.

Yapay Yer Çekiminin Nasıl Çalıştığını İnceleyelim

Deneyler köşesinin bu etkinliğinde basit bir santrifüj düzeneği hazırlayarak yapay yer çekiminin etkilerini gözlemliyoruz.

Yapay yer çekimi
Kuş Yumurtası

Kuş Yumurtası Şeklinin Matematiksel Gizemi Çözüldü

Kuş yumurtalarına belirli bir açıdan baktığımızda yumurtaları bazen daireye bazen de elipse benzetiriz. Yumurtaların şeklinin bugüne kadar daire ve elips geometrik şekilleri gibi belirli bir matematiksel formülü bulunamamıştı. Yakın zamanda ise araştırmacılar farklı boyutlardaki kuş yumurtalarının şekli için genel bir matematik formülü geliştirildi.

Tinkercad ile Model Roket Gövdesi Tasarlayalım

Tasarla ve Yap köşesinin bu etkinliğinde Tinkercad uygulamasını kullanarak bir model roket gövdesi tasarımı yapıyoruz.

Facebook iconInstagram iconTwitter icon