KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Üniversite Yerleşkelerine Girişler Hakkında Önemli Duyuru
21 Eylül 2021, Salı
Üniversite Yerleşkelerine Girişler Hakkında Önemli Duyuru

Sevgili öğrencilerimiz ve değerli çalışma arkadaşlarımız sizlerin sağlığını korumak, salgın riskini azaltmak ve yayılmayı önlemek amacıyla Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararlar doğrultusunda kampüs girişlerinde HES Kodu sorgulaması yapılmaktadır. Hepimizin sağlığı için öğrencilerimizin ve personellerimizin Covid-19 aşılarını yaptırmalarının son derece önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. Kampüs girişlerinde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sorun yaşamaması amacıyla HES kodu paylaşımının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili rehberi dikkatlice incelemeniz ve uygulamanız büyük önem arz etmektedir.

1-  Google Play veya App Store Üzerinden Hayat Eve Sığar Uygulamasını İndirin.

2-  Uygulamayı Açıp Telefon Numaranızı Giriniz ve "KOD GÖNDER" Butonuna Basınız

3-  Uygulamayı Açıp Telefonunuza Sağlık Bakanlığı Tarafından Mesaj Olarak İletilen Doğrulama Kodunu Giriniz ve "GİRİŞ" Butonuna Basınız

4-  Uygulama Üzerindeki Menü de Yer Alan "HES Kod Ayarları" Butonuna Basınız

5-  Aşı Durumu, Hastalık Durumu ve Test Durumu Simgelerinin Resimdeki Gibi Aktif Yapınız.

6-  Hes Kodlarım Menüsünden "Yeni Kod Ekle" Butonuna Basınız.

7-  Kodunuz Hangi Tarihe Kadar Kullanılabilsin Seçeneğini "SÜRESİZ" Olarak Seçiniz ve "DEVAM" Butonu ile HES Kodu Kaydınızı Tamamlayınız.

8-  Kimlik Sistemine (https://kimlik.usak.edu.tr) Giriş Yapınız

9-  "HES kodu kayıt" Butonuna Basınız

10-  Yukarıdaki Adımlarda Oluşturmuş Olduğunuz Süresiz HES Kodunuzu Yazıp "Kaydet" Butonuna Basınız