KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / İntihal.Net İntihal Tespit Veritabanı Kullanıma Açılmıştır
29 Temmuz 2021, Perşembe
İntihal.Net İntihal Tespit Veritabanı Kullanıma Açılmıştır

Değerli araştırmacılarımız,

İntihal Tespit Veritabanı olan İntihal.Net, TÜBİTAK EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Lisansı) kapsamında üniversitemiz kullanıcılarının erişimine açılmıştır.

Üyelik

• Programı kullanmak isteyen akademisyen ve öğrencilerimiz  app.intihal.net adresinden "kayıt ol" seçeneğini kullanarak  kolayca üye olabilir.
  • E-posta alanına kurumsal e-posta adresi (akademisyenler için .......@usak.edu.tr ; öğrenciler için .....@ogr.usak.edu.tr) yazılacaktır.
  • Hesabınız kütüphanemiz tarafından onaylandıktan sonra aktifleşecektir.
  • Gerektiği tüm durumlarda Kütüphaneci Nezire Şanlı (nezire.doganci@usak.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.

İntihal.Net Veritabanı Hakkında:

Akademik İntihal (www.intihal.net), akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini  3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler.

İntihal.net herhangi bir kullanıcı sayısı veya tarama sayısı sınırı olmadan kullanılabilir. İntihal.net’de doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgenizin otomatik olarak depoya eklenmesi problemini yaşamadan rahatlıkla benzerlik testi yapabilirsiniz. intihal.net’de sınıf mantığı klasör sistemi üzerine kuruludur. Akademisyen hesabında, öğrenci ödevleri için kolaylıkla sınıf oluşturabilir ya da bir sınıf oluşturma zorunluluğu olmadan kişisel dokümanınızı test edebilirsiniz. Öğrencilerin ödevlerini yüklemesi için oluşturduğunuz sınıfın klasör kodunu bilmesi yeterlidir.

Erişim Adresi: http://www.intihal.net

Kullanım Klavuzu (Türkçe)