Ana Sayfa / Duyurular / 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kompozisyon Yarışması
7 May 2021, Friday
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kompozisyon Yarışması

KOMPOZİSYON YARIŞMASI
 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
“TÜRKİYE GEÇİLMEZ!”

2021 yılı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin teması “Türkiye Geçilmez” konseptidir. Tarihte olduğu gibi bugün de bu vatana göz diken iç ve dış tehditler bulunmaktadır. Bu nedenle mücadele ruhu içerisinde olmak ve Türkiye’nin neden geçilmez olduğunu iç ve dış kamuoylarına anlatmak bu coğrafya için elzemdir. Kompozisyon yarışması kapsamında “Türkiye Geçilmez” konsepti üzerinden Türk milletinin 15 Temmuz gecesi milli ve manevi değerlerini, kutsallarını, bayrağını ve namusunu canı pahasına koruduğunun ve bundan sonra da koruyacağının, bir başka deyişle Türkiye’nin geçilemeyeceğinin anlatılması amaçlanmaktadır.

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin “15 Temmuz” ruhunu canlı tutmak, öğrencilerin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konusundaki farkındalıklarını artırmak, milli iradeye sahip çıkma ve kararlılık anlayışını geliştirmek amacıyla “TÜRKİYE GEÇİLMEZ!” konulu kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Yarışmada;
Birinciye 1.000 TL,
İkinciye 750 TL,
Üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek,

4.’den 10. olan katılımcıya kadar, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” kitabı hediye edilecektir.

Yarışma aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

10 Mayıs - 20 Haziran 2021

Eserlerin Değerlendirilmesi

22 Haziran - 8 Temmuz 2021

Kazanan Eserlerin İlan Edilmesi

13 Temmuz 2021

Hazırlanan kompozisyonlar “Başvuru Formu” ile birlikte yarisma@usak.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir.

Yarışma Teknik Şartnamesi İçin Tıklayınız...