KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Kayıtları Başlamıştır
12 Nisan 2021, Pazartesi
USEM İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Kayıtları Başlamıştır

İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı Kayıtları Başlamıştır

* Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından “Uşak Üniversitesi İlkyardım Eğitim Merkezi” yetkisini alarak faaliyetlerine başlamıştır. Bu kapsamda Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Sağlık Bakanlığı onaylı “İlk Yardım Eğitimi Sertifika Programı” ön kayıtları başlamıştır. Kursa başvurmak isteyenler 19 Nisan 2021 tarihine kadar aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler. Kurs ücreti ödeme tarihleri daha sonra kursiyerlere bildirilecektir.

Kurs Tarihleri: 24-25 Nisan 2021

Kurs Günleri: Kurs Cumartesi 8 saat uzaktan eğitim, Pazar günü 8 saat uygulamalı olmak üzere toplam 16 saat olarak verilecektir.

Kurs Süresi: 16 saat

Kurs Yeri: Çevrimiçi Ders Platformu

Kursun Eğitmeni: Öğr. Gör. Şeyma ÇATALGÖL

Kurs Ücreti: 350 TL

Kimler Başvurabilir:

1-İş sağlığı ve güvenliği kapsamında az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı; tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı; çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı bulundurulması zorunlu olan yerler kapsamında;

2- Özel güvenlik ve sürücü kursları gibi ilkyardım eğitiminin zorunlu olarak verildiği kurslarda ilkyardım eğitimlerinin, İlk Yardım Yönetmeliğe göre yetki belgesi almış eğitimciler tarafından verilmesi zorunlu olan yerler kapsamında;

3-Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programı dâhilinde, ilkyardım eğitimi verecek öğretmenlerin 16 saatlik ilkyardım eğitimini almaları zorunlu olan yerler kapsamında;

İlk Yardım Sertifikası almak isteyen ilkokul mezunu herkes bu eğitime katılabilir.

Kursun İçeriği: Genel İlkyardım Bilgileri, Temel Yaşam Desteği ve Havayolu Tıkanıklığında İlkyardım, Bilinç Bozukluklarında İlkyardım, Kanamalar, Şok ve Göğüs Ağrısında İlkyardım, Yaralanmalarda İlkyardım, Boğulmalarda İlkyardım, Kırık, Çıkık, Burkulmalarda İlkyardım, Acil Taşıma Teknikleri, Böcek Sokmaları ve Hayvan Isırıklarında İlkyardım, Zehirlenmelerde İlkyardım, Yanık, Donma ve Sıcak Çarpmalarında İlkyardım, Göz, Kulak, Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım Konularıdır.

Adres: Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72 E-Posta: usem@usak.edu.tr

Kursiyer Ön Başvuru Formu