KURUMİÇİ DUYURULAR
6 Ocak 2021, Çarşamba
TÜBİTAK - TEKNOFEST 2021 Başvuruları Başladı

Değerli Araştırmacımız,

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST" heyecanı yeniden başlıyor.

Türkiye'nin gelişmesi, her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini, "Milli Teknoloji Hamlesi" adı altında kendine hedef edinmiş TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, toplumun bütün katmanlarının bu hedefler doğrultusunda bilinçlendirilmesini ve ileri teknoloji projeleri geliştirecek insan kaynağının eğitilmesini ve desteklenmesini amaçlamaktadır.

Bu sene 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan TEKNOFEST 2021 için yarışma başvuruları başlamıştır. Sürü İHA'dan Roket'e, Uçan Araba Tasarım'dan Tarımsal İKA'ya, 34 farklı kategoride gerçekleştirilecek teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi 28 Şubat 2021'dir.

TÜBİTAK olarak her sene olduğu gibi bu sene de;

- Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları,
- Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması,
- Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması,
- Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması,
- Roket Yarışması,
- 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları,
- Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması,

ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ile TEKNOFEST’teki yerimizi alacağız.

21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te ilkokuldan mezun seviyesine kadar yarışmalar yer almakta olup, yarışmalara ilişkin bilgiye https://teknofest.org/yarismalar.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

TÜBİTAK