KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Öğrenci Bursları
30 Aralık 2020, Çarşamba
Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Öğrenci Bursları

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına yönelik farklı burs programları bulunmaktadır. Komisyon lisans eğitimi sonrası, lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak Yüksek Lisans, Doktora ve Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursları’nı vermektedir ve burslar başvurulara açılmıştır. 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde başlamak üzere verilecek olan burslara son başvuru tarihi 7 Nisan 2021’dir.

YÜKSEK LİSANS BURSU’na lisans mezunları, lisans 3. sınıf veya 4. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilmektedirler.

DOKTORA BURSU'na, lisans mezunları, lisans 3. sınıf veya 4. sınıf öğrencileri, Yüksek Lisans öğrencileri veya Yüksek Lisans derecesine sahip adaylar başvuruda bulunabilmektedirler.

PROF. DR. AZİZ SANCAR DOKTORA BURSU’nu kazanan öğrenciler Prof. Dr. Aziz Sancar'ın akademik danışmanlığında, kendisinin görevli olduğu University of North Carolina-Chapel Hill Kampüsü'nde doktora eğitimlerine devam edeceklerdir. Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu'na başvurular Biyoloji, Biyofizik, Biyokimya, Biyomalzeme, Biyoteknoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Tıp alanlarından kabul edilmektedir.

Komisyon, burs programları için iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50.000 Amerikan Doları’na kadar olup, bunun yanı sıra, bursiyerlerin Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiş-dönüş uçak bileti ve eğitimleri boyunca geçerli sağlık sigortası da sağlanmaktadır. Burslarımıza başvurmayı düşünen adaylar, başvuru formuna, başvuru şartları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve başvuru sürecinde yapaılacak etkinliklerin bilgisine www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.