KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni Yayınlandı!
17 Kasım 2020, Salı
[ARBİS]4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni Yayınlandı!

Değerli Araştırmacımız,

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde, ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni yayınlandı. 4006 Programına yapılacak başvurular 22 Ocak 2021 (saat 17.30) tarihine kadar kabul edilecektir.

Bilim fuarları kapsamında ülkemizin öncelikleri ile bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik alt proje alanlarında* 5-12. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı projeler desteklenmektedir.

2003 yılından itibaren devam eden 4006 bilim fuarları çerçevesinde bugüne değin 81 ilimizden milyonlarca öğrencimiz bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmiştir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları http://tubitak.gov.tr/4006 ve https://bilimiz.tubitak.gov.tr sayfalarında yer almaktadır.

*Tematik Alt Proje Alanları

Aile İçi İletişimEkolojik DengeNesnelerin İnterneti
Akıllı Ulaşım SistemleriFinansal OkuryazarlıkOkul Dışı Öğrenme Ortamları
Algoritma/Mantıksal TasarımGenetik ve BiyoteknolojiRobotik ve Kodlama