KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Batı Karadeniz Bölgesi'nin Tersiyer Jeoloji Evrimi Webinarı
7 Ekim 2020, Çarşamba
Batı Karadeniz Bölgesi'nin Tersiyer Jeoloji Evrimi Webinarı

Değerli Araştırmacılar,

Turkish Journal of Earth Sciences’ın “Batı Karadeniz Bölgesi’nin Tersiyer Jeoloji Evrimi” konulu özel sayısı 2020 yılı Ocak ayında yayınlanmıştır. Editörlüğü Aral Okay (İstanbul Teknik Üniversitesi), Mike Simmons (Halliburton Landmark, Milton Park, İngiltere) ve Gabor Tari (OMV Group, Viyana, Avusturya) tarafından yapılan bu özel sayıda, oluşumu seksen milyon yıl öncesine kadar uzanan dünyadaki önemli sedimenter havzalardan biri olan Karadeniz’in ve çevresinin Tersiyer jeoloji evriminin incelendiği toplam sekiz adet araştırmaya yer verilmiştir.

Özel sayıda yer alan araştırma sonuçları/bulgular, Karadeniz’in hidrokarbon açısından önemli bir kaynağa sahip olması ve Tersiyer jeolojinin petrol/doğal gazın oluşmaya başladığı dönemleri incelemesi sebebiyle, Karadeniz ve çevresinin Tersiyer jeolojisinin iyi bilinmesi ve anlaşılmasının birçok açıdan –özellikle hidrokarbon aramacılığı açısından–önemli olduğunu belirtmiştir. Bu kapsamda, TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) tarafından Sakarya sahasında (Tuna-1 kuyusunda) yürütülen çalışmalar özel sayıda yer alan bu bulguları destekler niteliktedir.

Turkish Journal of Earth Sciences’ın “Batı Karadeniz Bölgesi’nin Tersiyer Jeoloji Evrimi” konulu özel sayısına katkı sağlayan editör ve yazarların katılımıyla, 8 Ekim 2020 Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek olan toplantıya aşağıdaki bağlantı sayfasından katılım sağlayabilirsiniz.

Webinar Programı

14.00 – 14.10 - Hasan Mandal – TÜBİTAK Başkanı Açılış konuşması

14.10 – 14.20 - Aral Okay (İstanbul Teknik Üniversitesi) Karadeniz’in jeolojisi

14.20 – 14.30 - Gabor Tari (OMV Grup) Batı Karadeniz’de Tuna-1’in arama içeriği