KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu Çağrısı
29 Haziran 2020, Pazartesi

FLTA Programı kariyerlerinin başındaki İngilizce öğretmenlerinin, İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin ve İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve İngilizce Çeviribilimi bölümleri son sınıf öğrencisi olup, en geç Haziran 2021’de mezun olacak öğrencilerin veya daha önceki yıllarda bu bölümlerden mezun olan kişilerin başvuru yapabildiği bir programdır. Yukarıda belirtilen bölümlerden, İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki diğer tüm bölümlerin öğrenci ve mezunlarının Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

Bu bölümlerin yanı sıra, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim veya Gazetecilik ve Medya bölümlerinden de programa başvuru yapılmaktadır. Bu bölümlerden başvuracak adayların, başvuru sırasında hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az iki yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.

FLTA Bursu dokuz ay süre ile verilen bir programdır ve seçilecek kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan üniversitelerde Türkçe dersi verirken, aynı zamanda bulundukları üniversitede her dönem en az iki ders de alabileceklerdir.

Bursa başvurmayı düşünen adaylar, başvuru formu ve başvuru şartlarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler. Son başvuru 14 Ekim 2020'dır.

Sorularınızı advising@fulbright.org.tr veya fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerinden ilgililere yöneltebilirsiniz.