KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
22 Nisan 2020, Çarşamba

23 Nisan 1920, Türk milletinin, bağımsızlık mücadelesini bir kez daha tüm dünyaya ilân ettiği, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun altının çizildiği şanlı bir tarihtir. Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan,  Milletin iradesinin tecelli ettiği, milli çatımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kurulduğu 23 Nisan 1920 günü aynı zamanda geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza da bayram olarak armağan edilmiştir. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu anlamda Uşak Üniversitesi olarak hedefimiz, yeteneklerini doğru alanlarda kullanan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan bir nesil oluşturmaktır. Böyle yetişen bir neslin ülkemizi her konuda bir adım daha ileriye götüreceğine inancımız tamdır.

Milletin egemenliğini tek gerçek olarak referans alan Ülkemiz, Koronavirüs salgınına karşı da millî bir mücadele yürütmektedir. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek, tıpkı millî mücadele döneminde olduğu gibi bu dönemde de zafer kazanacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, milletimizin ve tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Uşak Üniversitesi Rektörü