KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM-İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır
4 Ekim 2019, Cuma
USEM-İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtları Başlamıştır

Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenecek İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programına ön kayıtlar başlamıştır. Programa ön kayıt yapmak isteyen kursiyer adayları aşağıda yer alan kursiyer ön başvuru formunu doldurarak usem@usak.edu.tr mail adresine gönderebilirler. Kursla ilgili detaylar ve iletişim adresimiz aşağıda yer almaktadır.

Eğitimin Tanımı

İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir. İşaret dilinin bilimsel olarak belirlenmiş ana özellikleri şunlardır:

• İşaret dilleri de sözlü diller gibi gramer yapısına sahiptir. Sanılanın aksine sözlü dillerden daha basit bir yapıda değildir.
  • Her işaret dilinin kendine özgü gramer kuralları vardır. Her kavram için kullanılan işaretler kullanıcılar arasında ortaktır.
  • Her ülkenin kendi işaret dili vardır.
  • Sözel diller ve işaret dilleri birbirlerinden etkilense de farklı yapı ve kullanım içerirler.
  • Diğer dillerde olduğu gibi işaret dilinin de kullanımının erken yaşta öğrenilmesi gerekmektedir.

Eğitimin İçeriği

• Sosyal hayatta sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek
  • İş hayatında sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek
  • Türkçe’yi doğru konuşmak
  • Mesleği ile ilgili gelişmeleri izlemek ve kendini kişisel olarak sürekli geliştirmek
  • İşletme, finansman, pazarlama, reklam, satış, iş hukuku, kariyer gelişimi ve iş kurma becerileri kazanmak
  • Çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak
  • Meslek etiği gereklerine uymak
  • İş yerinde plan, program ve iş organizasyonu yapmak
  • İşçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş organizasyonu yapmak
  • Temel düzeyde araştırma yapmak

Kimler Katılabilir?

Bu program, bir dil eğitimi olduğu için isteyen herkes katılabilir. Bu katılım sonucu alacağınız sertifika ile hem işaret dilini öğrendiğinizi belgeleyebilecek, hem çalışacağınız kurumlarda işitme engelli bireylerin istek ve sorunlarını anlatabilecek, kısada iletişimde bulunabilecek bir eleman olacaksınız. Böylece sosyal bir sorumluluğu da yerine getirerek duyarlılığınızı gösterme şansını elde edeceksiniz.

Eğitmen Kadrosu

• Güven ÖNDER (İşitme Engelliler Tercümanı)

Eğitimin Tarihi ve Ücreti

Yer: Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü Eğitim Süresi: 120 Saat Eğitim Günü : Cumartesi / Pazar Eğitim Ücreti: 300 TL

-Aşağıdaki şartları taşıyan kursiyer adaylarına İndirim oranları şu şekildedir:

1-Uşak Üniversitesi Öğrencilerine % 20 İndirim
2-Uşak Üniversitesi Personeli Eş ve Çocuklarına % 20 İndirim
3-Şehit, Gazi Aileleri ve Çocuklarına Ücretsiz
4-Engelli Vatandaşlarımıza % 20 İndirim

NOT: İlan edilen eğitimin açılması için asgari katılımcı sayısı 15’dir.

Kursiyer Ön Başvuru Formu için tıklayınız.

İletişim Adresi: Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. (Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Katı) Merkez / UŞAK

E-Posta: usem@usak.edu.tr

Tel: 0276 221 21 72