KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü Mesajı
3 Aralık 2018, Pazartesi
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü Mesajı

Önce insan diyen ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensupları olarak, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya ve onların hayatlarını paylaşmaya gayret ediyoruz.

Uşak Üniversitesi'nde, belirli günlerde değil, her gün engellerin ortadan kaldırılması için Engelli Koordinatörlüğümüz aktif olarak çalışmaktadır. Çünkü engelli bireylere 365 gün boyunca hizmet sunmanın, her fırsatı değerlendirmenin ve de çözümün bir parçası olmanın önemini bilen bir yönetim anlayışıyla yaklaşılmaktadır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Üniversitemizin öncelikli hedefi, erişim ve ulaşım konusunda tüm engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir üniversite kampüsü oluşturmaktır. Kampüsümüzü, dersliklerimizi, kütüphanemizi ve eğitim materyallerimizi yeniden düzenleyerek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, ülkemizde ve şehrimizde onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş