KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]BiodivERsA+ 2024 Yılı "Biyoçeşitlilik ve Dönüştürücü Değişim - BiodivTransform" Başlıklı Çağrısı Açıldı
14 Ekim 2024, Pazartesi
[ARBİS]BiodivERsA+ 2024 Yılı "Biyoçeşitlilik ve Dönüştürücü Değişim - BiodivTransform" Başlıklı Çağrısı Açıldı

Logo

Değerli Araştırmacımız,

Ufuk Avrupa, Avrupa Biyoçeşitlilik Ortaklığı (BiodivERsA+) kapsamında açılan 2024 yılı "Biyoçeşitlilik ve Dönüştürücü Değişim - BiodivTransform" başlıklı çağrının ana amacı, biyolojik çeşitlilik kaybını durdurmak ve tersine çevirmek için dönüştürücü değişim ile eyleme geçirilebilir bilgi üretilmesidir. Dönüştürücü değişim, mevcut çözümlerin ya da işlemlerin değiştirilerek düzenlenmesi yaklaşımından öte sorunlara sebep olan temel nedenlerin ve toplumsal yapıların değiştirilmesine odaklanmaktadır. Biyoçeşitlilik korunumu ve sürdürülmesi açısından dönüştürücü değişimin ise biyoçeşitlilik, temiz çevre ve iklim için entegre eylemlerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların toplumlar için adil ve sürdürülebilir olması açısından katkı sağlaması beklenmektedir.
 
Daha önceki BiodivERsA çağrılarından (2008-2023) farklı olarak mevcut çağrı kapsamında alt temalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, çağrı konusunda bilgi boşluğu bulunan noktalar ve odak konular uluslararası başvuru sayfası ve ulusal başvuru kuralları belgesinde örneklenmiştir.
 
Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, uluslararası çağrı başvuru koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı hakkında detaylı bilgiye BiodivERsA+ ana sayfasındaki çağrı sekmesinden ulaşılabilmektedir.
 
Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması da zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.
 
Çağrı Takvimi:
  • Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 08/11/2024 (15:00, CET)
  • 1.Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 15/11/2024 (17:30, TSİ)
  • 1.Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 19/11/2024 (17:30 TSİ)
  • 2.Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 11/04/2025(15:00, CEST)

Çağrı İrtibat Kişileri

Uluslararası Başvuru Koşulları ve BiodivERsA+ 2024 Yılı Çağrısı hakkında bilgi için:

Dr. Yeliz TÜMBİLEN ÖZER

Kimya, Biyoloji Araştırma Destek Grubu (KBAG)

e-posta: yeliz.ozer@tubitak.gov.tr

Tel: 0312 298 12 02

TÜBİTAK-1071 programı detayları için:

Dr. Ceren UZUN

Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)

e-posta: ceren.uzun@tubitak.gov.tr

Tel.: +90 312 298 1789

 
Saygılarımızla,

TÜBİTAK