KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın 2018-2019 Akademik Yılı Mesajı
27 Eylül 2018, Perşembe
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ'ın 2018-2019 Akademik Yılı Mesajı

Sevgili Öğrencilerim,

Uşak Üniversitesi 12 yıllık geçmişe sahip genç, dinamik, ulusal ve uluslararası akademik alanda başarılara sahip kadrosuyla, öğrenci merkezli yönetim anlayışıyla bölgenin parlayan yıldızıdır.

Uşak Üniversitesi, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayan, bilgi ve teknoloji üreten, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarında ilkler ve medeniyetler şehri olan Uşak’a öncülük eden, aynı zamanda bölge ekonomisinin rekabet gücünü artıran, tercih edilen mezunlar yetiştiren, uluslararası saygınlığı olan bir üniversitedir. Bir öğretim kurumunun en önemli ögelerinden birisi, öğrencileridir; Uşak Üniversitesi’nin de en önemli unsurlarından birisi, sizlersiniz. Öğrenci odaklı yapısıyla üniversitemizde her şey sizler içindir. Güçlü kadromuzun desteğiyle bilimsel alanda sürdüreceğiniz tüm araştırma, öğrenme, deneme, sınama, tartışma, değerlendirme vb. faaliyetlerinizi, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda geliştirmenizi önemsiyoruz. Çok çeşitli bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinliğin yaşanıldığı; yaşamla farklı açılardan bütünleşmelerin sağlandığı çok sayıdaki öğrenci topluluklarımız, sizlerin de katılımıyla daha güçlü ve zengin olacaktır.

Eğitim; emek, sabır, uzun çalışma süreci ve odaklanma gerektiren çok önemli bir uğraştır. Yaşamınızın önemli ve heyecan verici bir dönemine geldiniz. Seçtiğiniz meslekte başarılı ve iyi bir kariyer sahibi olabilmek için kaliteli, nitelikli ve evrensel normlar çerçevesinde bir eğitim almalısınız. Yapacağınız tercih, bundan sonraki yaşamınıza yön verecek, hatta geleceğinizi belirleyecektir. Bu uğraşta başarılı olmak hepinizin temel hedeflerinden biri olmalıdır. Üniversitemizde alacağınız eğitim sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıcı olacaktır.

2006 yılında kurulan üniversitemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen, “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” temalı program kapsamında; deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite olmuştur. Bu program ile üniversitemiz, ülkemiz hedefleri doğrultusunda, başta şehrimiz ve bölgemiz ile bütünleşmesinin sağlanması, deri, tekstil ve seramik alanlarında iktisadi, sosyal ve beşeri sermayenin geliştirilmesi adına çalışmalarını derinleştirmesi, ilgili alanlar özelinde tek tipten uzaklaşarak kurumsal farklılık ve çeşitliğe yönelmesi, alt yapısını misyon dahilinde ihtisaslaştırarak güçlü yönlerinin bu sektörlerin kalkınmasında odak noktası olması amaçlanmaktadır. Bu amaçtan yola çıkarak, “Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil Üniversite” sloganını benimseyen kurumsal yapısıyla Uşak Üniversitesi, ülke kalkınması için çalışan tüm birimleriyle öncü üniversiteler arasından yer almaktadır.

Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla üniversitemiz, siz öğrencilerimize sunduğu yurt içi ve yurt dışı staj imkanları, Erasmus/Erasmus+ değişim programları ile hem yerel hem de evrensel çevreye uyumlu, ahlaki değerlere önem veren bireyler yetiştirmekte önemli bir rol üstlenmektedir. Üniversitemizde bulunan tüm fakültelerde ortak seçmeli ders havuzu ile farklı bölümlerde eğitim alan siz öğrencilerimiz, diğer fakültelerden ders alarak, alanları dışında da eğitim alma imkanına kavuştunuz. Bununla birlikte Yan Dal/Çift Ana Dal programları ile siz sevgili öğrencilerimiz, farklı bölümlerden diploma alabilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca bütün bölümlerimizde seçmeli ders olarak uygulamalı girişimcilik dersi ile öğrencilerimiz sertifika almakta, bu sertifika ile KOSGEB’in hibe programlarından faydalanarak kendi işletmelerini açabilme imkânına sahip olabilmektedirler.

Genç ve dinamik Uşak Üniversitesi; aklın ve bilimin ışığında, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir, üretken, düşünce ve ifade özgürlüğünü, bilimsel yaklaşımı, yenilikçiliği, ahlaki kurallara uygunluğu ile kaliteye toplumsal ve bölgesel sorunlara duyarlı bir üniversitedir.

Sevgili Öğrenciler;

İhtiyaçları, sorunları, beklentileri her gün artan bir dünyada yaşıyoruz. Böylesine hızlı bir dünyada insanların, kurumların ve ülkelerin varlıklarını sürdürebilmeleri için günün değişen koşullarına ve geleceğe hazır bir şekilde donanımlı olmaları gerekiyor. Sizleri geleceğe hazırlamak için akademik ve idari kadrolarımızla ve var gücümüzle, Yeni Türkiye’nin yenilikçi bir üniversite modelini ortaya koymak adına gayret ve çalışmalarımız devam etmekte, tüm çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. “Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil Üniversite” sloganımızı sizlerle birlikte başaracağız. Bu yolda hep birlikte başarıya ulaşmayı sağlayacak düşünce, öneri ve fikirlerinizi paylaşmanızı diliyorum. Bu yolda hep el ele olmayı ümit ediyorum.

Sizlere; yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eder, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Rektör