KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS] TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine Başvurular Devam Ediyor
25 Temmuz 2024, Perşembe
[ARBİS] TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine Başvurular Devam Ediyor

Logo

Değerli Araştırmacımız,

TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular başlamıştır. Astronomi meraklıları 9-11 Ağustos’ta Bursa Uludağ’da gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecektir. Başvurular 28 Temmuz 2024’e kadar devam etmektedir.
 
Bilim Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bu yıl yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla TÜBİTAK’ın koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir. Astronomi meraklıları, uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulmaktadır.
 
Etkinliğe katılacaklar, Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından kurayla belirlenmektedir.
 
Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin arttırılmasının amaçlandığı gözlem etkinliğine yıllardır astronomi meraklıları büyük ilgi göstermektedir.
 
Her yaş grubundan astronomi meraklılarının katılacağı etkinlik boyunca seminerler, yarışmalar, gök bilim ile ilgili birçok faaliyet düzenlenmektedir.
 
Gözlem etkinliği süresince açık alanda gece-gündüz saatlerinde çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, deneyler gibi farklı etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar bu etkinliklere, yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesi, teleskop, kamera, dizüstü bilgisayar gibi gözlem ekipmanları ile katılabilmektedir.
 
Gece ise katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleyebilecek, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıyabilecektir.
 
Etkinlik boyunca bilim insanları; öte gezegenler, uydu teknolojileri, ay misyonu ve roket çalışmaları, yere yakın geçiş yapan asteroitler, yıldız örtülmeleri gibi farklı başlıklarda katılımcılara birbirinden ilginç sunumlar yapılacaktır.
 
Detaylar için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla,

TÜBİTAK