KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS]Bilim Genç’te Nisan Ayında Öne Çıkanlar
6 Mayıs 2024, Pazartesi
[ARBİS]Bilim Genç’te Nisan Ayında Öne Çıkanlar

Bilim Genç’te Nisan Ayında öne çıkanlar

bilimgenc.tubitak.gov.tr
your-logo

13. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda ülkemiz 4 Madalya Kazandı

öğrencilerimizden matematikte uluslararası başarı. Gürcistan’ın Tskaltubo şehrinde düzenlenen ve 54 ülkenin yarıştığı olimpiyatta öğrencilerimiz iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandılar.

article

Star – Stajyer Araştırmacı Burs Programı Nedir?

TüBİTAK, Star – Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında lise ve lisans eğitimine devam eden gençler ile öğretmenleri bilimsel araştırma ve geliştirme süreçlerine katılmaya davet ediyor.

article

Antarktika’ya Mikroorganizmalar Nereden Geliyor?

Farklı ekosistemlerde mikroorganizmalar topraktan havaya nasıl karışıyor ve atmosfer üzerinden gezegene nasıl yayılıyor? 8. Antarktika Kutup Seferi araştırmacısı Sofi Mendez videomuzda çalışmalarını anlatıyor.

gir at the university

Birbirinden ilginç “Bunu biliyor muydunuz?” içerikleri için tıklayın.

article

Evreni Nasıl Dinleyebiliriz? - Kozmik Senfoni

Evreni merak edenler artık sadece teleskoplarla elde edilen görüntüleri incelemekle yetinmeyebilirler çünkü onu artık dinlemek de mümkün.

article

Parabol Denklemi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Geometriden bildiğimiz parabol eğriler günlük hayatımızda belki henüz farkında olmadığımız birçok işlev görüyor. Parabol denkleminin özelliklerini ve parabol eğrilerinin kullanıldığı ilginç örnekleri yazımızda bulabilirsiniz.

article

Yerli Batarya Antarktika’da Test Ediliyor!

Doç. Dr. Hüseyin Ayhan Yavaşoğlu ve ekibi Antarktika’daki gibi zorlu şartlara dayanıklı batarya geliştirdi. Geliştirilen yerli batarya, gelecekte Antarktika’da kullanılacak robotlara güç sağlayacak.

article

Gün İçinde Yediklerimiz Uyku Kalitemizi Etkiler mi?

Geç bir saatte canınız çekip kahve içtiğinizde uyumakta çok zorlandığınız muhtemelen olmuştur. Ayrıca akşam yediklerinizin o geceki uykunuzun kalitesini etkilediğini deneyimlemişsinizdir. Peki hiç gün boyu yediklerinizin de uykunuzu etkilediğini fark ettiğiniz oldu mu?

logo
imgimgimgimg
bilim.genc@tubitak.gov.tr