Uşak Üniversitesi Teknoloji ve Tranafer Ofisi (UTTO) tarafından, “TÜBİTAK ARDEP Projeleri Deneyim Paylaşımı” semineri gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, TÜBİTAK ARDEP SOBAG Danışma Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, UTTO Merkez Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gümüş, TÜBİTAK ARDEP SOBAG Projelerinin önemine değinerek, Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin yapacakları araştırmalar önemli katkılar sağlayacağına inandığı bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
"Yapılan Araştırmalar Refah Seviyesini Arttırıyor"
TÜBİTAK ARDEP SOBAG Projelerinin hazırlanmasının zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kılıçaslan, sosyal bilimlerde TÜBİTAK'a proje hazırlama sürecinin fen bilimleri alanından daha dikkat edilmesi gereken yanlarının bulunduğunu belirtti. AR-Ge'ye olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını belirten Kılıçaslan, bu sürecin ülke ekonomisinin kalkınmasında ve refah düzeyinin artışında çok önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Proje Kabul Aşaması Önem Arz Ediyor
Projelerde yöntem ve orjinal fikirlerin ön plana çıktığını belirten Kılıçaslan destek programlarında; araştırmaların yöntem biçimlerine, teknik personel, proje yürütme aşamalarına, rapor hazırlama esnasından, gerekli belgelere, araştırma hipotezlerine ve değerlendirme kriterlerine değindi. Seminerin sonunda Doç. Dr. Yılmaz Bayar, Kılıçaslan'a Uşak Üniversitesi adına teşekkür belgesi takdim etti.