HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TR33 Bölgesi Öğretmenleri STEM’le Buluştu
2 Eylül 2019, Pazartesi
TR33 Bölgesi Öğretmenleri STEM’le Buluştu

Uşak Üniversitesi ve Uşak Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında “TR33 Bölgesi Öğretmenleri STEM’le Buluşuyor” projesi etkinlikleri 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) eğitimleri; Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerinin bütünleştirilmesi yoluyla oluşturulmuş bir yaklaşımla, Fen Bilimleri öğretmenlerine deneyim kazandırılmasını sağlıyor.

Proje Yürütücüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy Güçyeter, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen ve 5 gün süren eğitimlere, Uşak, Afyon, Manisa ve Kütahya illerinde görev yapmakta olan 25 Fen Bilimleri öğretmenin katıldığını söyledi. Eğitimlerin, proje uzmanları Dr. Öğretim Üyesi Veysel Akçakın, Uşak Bilim Sanat Merkezi Fen Bilgisi öğretmeni Nurettin Can Bodur ve farklı üniversitelerden 9 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Güçyeter, “Projede eğitim alan öğretmeler, öğrencilerine gerçek dünya problemlerine disiplinler arası anlayışla çözüm bulmaları konusunda yol gösterici oluyorlar. Projemizin asıl amacını da böyle belirledik. Ayrıca bu süreçte öğrencilerin, öğretim programında yer alan kazanımlarla beraber, 21.yüzyıl becerilerini de kazanmaları sağlanıyor. Güncellenen Fen Bilimleri öğretim programında da yer alan“STEM Eğitimi” uygulamaları, derslerde de uygulanmaya başlayacak.”dedi.

 Öğrenciler, STEM Etkinlikleri Tasarlamada Deneyim Sahibi Oluyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, projede STEM/FeTeMM odaklı kurgulanan Fen Bilimleri ders etkinliklerini uygulamalı olarak gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Bu yolla öğrencilerde geliştirilmesi beklenen; problem çözebilme, eleştirel düşünme, girişimcilik, bilimsel süreç, iletişim becerileri, matematik, bilimsel/teknolojik ve dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla kullanılabilecek, alternatif fen etkinlikleri tanıtılıyor. Bununla birlikte katılımcı öğretmenlerin, sınıf ortamında kullanılabilecekleri özgün yöntemler, teknikler ve materyallerle yapılabilecekleri zenginleştirme faaliyetleri ile yenilikçi öğrenme/öğretme ortamları tasarımı konusunda, bilgi ve tecrübe kazanmaları sağlanıyor. Bu öğrenme ortamı sayesinde de öğrenciler, STEM Eğitimi temelli etkinlikler tasarlama konusunda bilgi ve deneyim sahibi oluyor. Projede emeği geçen başta proje yürütücüsü Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy Güçyeter olmak üzere, tüm akademisyenlerimize ve Uşak Bilim Sanat Merkezi’ne teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://stem.usak.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz…