HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Sivaslı’da Devam Ediyor
21 Haziran 2019, Cuma
Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Sivaslı’da Devam Ediyor

Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Sivaslı’da Devam Ediyor

“2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında, Uşak Üniversitesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğretmenlere yönelik düzenlenen konferans, 21 Haziran tarihinde Uşak’ın Sivaslı ilçesinde gerçekleştirildi.  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadiye Tutsak’ın, Fuat Sezgin’inin hayatından kesitleri anlatıldığı etkinliğe, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Zorlu, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İslam Bilim Tarihinde Büyük İzler

Dünyaca ünlü İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in öğrenim ve akademik hayatından notlar aktaran Prof. Dr. Tutsak, Sezgin’in İslam Bilim Tarihine sağladığı önemli katkılardan bahsetti. Tutsak sunumunda, Prof. Dr. Sezgin’in Almanca olarak kaleme aldığı “Arap-İslam Bilim Tarihi-Geschicte des Arabischen Scriftums” adlı eserinden ve Türkiye’de yayınlanan diğer eserlerinden bilgiler aktardı.

Tutsak: “Bilgi ve bilime önem veren toplumlar güçlenir”

Fuat Sezgin’in yabancı dil öğrenme yeteneğinden ve bilimsel çalışmalarını gerçekleştirirken gösterdiği özverili çalışma temposundan söz eden Prof. Dr. Tutsak, Sezgin’in 1982 yılında Almanya’da kurmuş olduğu “İslam Bilim Tarihi Müzesi” ve İstanbul’da bulunan “İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi”ne kazandırdığı eserler hakkında bilgi verdi. Konferansın sonunda Tutsak; bilgiye, bilime önem veren toplumların güçlendiğini dile getirerek, bilime ve bilmeye kıymet vermeyen toplumların ise tarihi süreç içerisinde yok olacağının altını çizdi.