HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2019, Perşembe
2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı münasebetiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 1 Temmuz’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat Sezgin’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi.

“HOCAMIZIN ESERLERİ YANINDA ŞAHSİ KÜTÜPHANESİ, BAŞLI BAŞINA BİR HAZİNE DEĞERİNDEDİR”

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, ömrünün son yıllarında eserlerini, kitaplarını, tüm birikimini Türkiye’ye kazandırmanın, milletin istifadesine sunmanın gayreti içinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuat Sezgin’in eserlerinin büyük kısmının Türkiye’ye kazandırıldığını, diğer kısmının da Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül 2018’te yayımlanan bir genelgeyle 2019 yılını “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatarak yıl boyunca yapılacak etkinliklerin koordinasyonunun Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile Kırıkkale Üniversitesince yürütüleceğini ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerini kapsayan geniş bir coğrafyada yaklaşık 800 etkinliğin gerçekleştirileceğini açıkladı.

“İSLAM DİNİ KADİM VE ÇOK ZENGİN BİR MEDENİYET BİRİKİMİNE SAHİPTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyet inşa etmek, her topluma nasip olan bir haslet değildir. Biz, bu konuda şanslı bir milletiz. Her şeyden önce dinimiz olan İslam’ın kadim ve çok zengin bir medeniyet birikimi var. İslam ilim adamlarının; tıptan astronomiye, matematikten kimyaya, fizikten siyaset bilimine kadar dünyaya kazandırdıkları birikim, bugün dahi insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’nın Türkiye, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı programlarının düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Rektör Savaş, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in amacının İslam topluluğuna mensup insanlara İslam bilimlerinin gerçeğini tanıtmak, benlik duygularını olumsuz etkileyen yanlış yargılardan onları kurtarmak ve ferdin yaratıcılığına olan inancı onlara kazandırmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Savaş, 2019'un Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edilmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek Uşak Üniversitesi’nin,  Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde etkinliklerini yapmaya devam ettiğini ifade etti.