Uşak Üniversitesi, bilgi işlem yapısında yaptığı yenilik ve revizelerle, bilişim teknolojisinin olanaklarını personel ve öğrencilerinin hizmetine sunuyor.
Uşak Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Veli Çapalı, başkanlık olarak 2018 yılında yaptıkları çalışmalar ve 2019 yılında hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.
Dr. Çapalı, yapılan çalışmaların amacının, bilişim alanını yakından takip edip, üniversitenin mevcut sistemini geliştirerek işletmek, bunun yanında öğrencilerin, akademik ve idari personelin çalışmalarına katkı sağlamak, bilgi teknolojilerine ulaşımlarını kolaylaştırmak, yapılan işlemlerin daha hızlı, etkin ve sağlıklı yürütülebilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Örnek Projeler Üreten Bir Üniversite Hedefimiz Var
Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi altyapısının ve internet bağlantı yöntemlerinin revize edilerek güvenli hale getirildiğini belirten Dr. Çapalı, ‘‘2018 yılında ilk olarak, bilişim güvenliği kapsamında, active directory ve domain yapısı sistemine geçtik. Bilgisayar laboratuarlarında bir düzenleme yaparak, yeniden konumlandırdık. Bu çalışmayla, yaklaşık 100 adet bilgisayar üniversitemize yeniden kullanılmak üzere kazandırıldı. Ayrıca merkezi yazıcı sistemi ve rektörlük binamız tamamen merkezi sistemine dahil ettik. Fakültelerimiz içinde aynı sistemi getiriyoruz. IP ve Analog telefon alt yapısını yeniledik, santral yapısında değişiklik yaptık. Üniversitemize ait tüm birimlerin mekânsal kullanım sistematiği oluşturuldu. Her bir mekan için kullanım durum analizi yapıldı. Mek-Sis sistemine dahil olarak, üniversite içi mekanların kullanılabilirlik ölçümleri ve envanter bilgisinin entegrasyonunu sağladık. 2018 yılında ayrıca online destek sistemi, loglama, kayıt sistemi, elektronik imzalı diploma yazılımı, ders programı yazılımı (online ders ve derslik programı oluşturulması), telefon destek sistemi ve yardım masası çalışmaları tamamlandı.’’ şeklinde konuştu.
Yerli Yeni Yazılımlar Geliştiriyoruz
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının Türkiye’de tek olan, stratejik plan, öz değerlendirme, akademik personel yayın değerlendirme, kalite dokümantasyon ve kurum iç değerlendirme raporu (KİDR) yazılımlarını yazdığını belirterek diğer üniversitelerin bu yazılımları almak istediklerini, görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bilişim alanında üreten bir üniversite olduklarını ve yerli yazılımlar geliştirdiklerinin altını çizen Rektör Savaş, ‘‘Yaptığımız çalışmalar, daire başkanlığında görev yapan personelimizin üstün gayretleriyle gerçekleşmektedir. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.