Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Ağaç Bayramı: 2 Bin 300 Fidan Toprakla Buluştu
14 Mart 2019, Perşembe
Uşak Üniversitesi’nde Ağaç Bayramı: 2 Bin 300 Fidan Toprakla Buluştu

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği tarafından gerçekleştirilen ‘Değerler Etkinliği’ kapsamında 2 bin 300 fidan toprakla buluştu. Genç TEMA Topluluğu koordinesinde, akademik ve idari personel, üniversite öğrencileri, Emine Niyazi Deveci İlkokulu, Uşak Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri fidan dikti.

“Ormanımıza İslam bilim tarihinin en önemli bilim insanı olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adını verdik.”

Prof. Dr. Savaş, daha yeşil bir dünya için, gelecek nesiller için fidan diktiklerini söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Dikilecek daha çok fidan olduğunu söyleyen Rektör Savaş, ‘‘Orman hayat demektir. Bir ağaç bile çok önemli. Peygamber Efendimiz “Kıyamet kopuyor olsa bile elinizdeki ağacı dikiniz” demiştir. Bugün üniversitemiz Topluluklar Birliği daha yeşil bir dünya için harekete geçti. Farkındalık yaratan etkinlikler yapıyorlar. Toplumu bilinçlendirecek çalışmalar yapıyorlar. Dikilen fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönecek. Bugün Üniversitemiz sanki bir bayram günü yaşıyor. Fidanları diktiğimiz alana, İslam bilim tarihinin en önemli bilim insanı olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adını verdik. Bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.’’dedi.

Fidan dikiminin ardından ‘‘Hoşgörü Elçileri’’ sertifikaları katılımcılara verildi.