Uşak Üniversitesi Genç İletişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen “Meslek Seçimi ve İletişim Karakterimiz” adlı söyleşi, İletişim Uzmanı ve Yönetim Danışmanı Mehmet Kara’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen söyleşiye İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Önder Deniz, Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Ali Mutlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Öntuğ, “Biz, her dönem meslek seçimi ile ilgili söyleşiler düzenleyerek siz öğrencilerimize kendini tanıma ve ifade edebilme konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.“ dedi.
“Sektör bizden diliyle dişi arasında değil, net ifadeler kurabilen, donanımlı iletişimciler istiyor”
Öğr. Gör. Mutlu, “Üniversite öğrencisi demek geleceğini bugünden planlayarak geleceğine yatırım yapan insan demektir. Genç İletişimciler Topluluğu olarak sektörde belli noktalara gelmiş ve tecrübeler edinmiş kişileri sizlerle bir araya getirerek, sektörün sizden neler beklediğini önceden bilerek kendinizi hazırlamanız konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Sektör bizden diliyle dişi arasında değil, net ifadeler kurabilen, donanımlı iletişimciler istiyor. Herkeste diploma var, herkeste dil var, takdir edilmek, tercih edilmek ve fark edilmek için donanımızı arttırmamız gerek ve sahip olduğumuz donanımı sunabilmemiz lazım. İnsan kaynakları konusunda değerli bir konuğumuzu burada sizinle bir araya getirdik, size bir katkısı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“Karakteriniz bir kalıptır, o kalıp kareyse siz oraya üçgeni oturtamazsınız”
Kara konuşmasında hayat boyunca mutlu bir iş hayatı ve sosyal hayat yaşayabilmek için öncelikle kişinin kendini tanıması gerektiğini vurgulayarak, “Dört insan tipi var. Biz bunları kırmızı, mavi, yeşil ve sarı olarak kodlarız. Eğer siz karakterinize uygun olmayan bir ortamda çalışır ve başarılı olmayı beklerseniz o başarıya ulaşamazsınız. Kiminiz başarı odaklı, kiminiz güç odaklı, kiminiz mutluluk odaklı, kiminiz ise dost odaklıdır. Hepimizin başarılı olabileceği iş alanları farklı olduğu gibi sosyal alanları ve yaşanan olaylara verdiği tepkilerde farklı. Biriniz büroda çalışabilirken, biriniz sahada koşturarak iş yapabilirsiniz, biriniz emir vererek iş yapabilirsiniz, biriniz emir alınca o işten ayrılabilirsiniz. Meslek hayatında kendine uygun olmayan bir işte çalışanların sosyal hayatında ve aile hayatında da bir takım sıkıntılar olur. Tam gün hayatı boyunca yapamayacağı bir işte çalışan kişi eve gittiğinde tüm stresini çevresine yansıtır ve mutsuz bir yaşam sürer. Meslek hayatına atılmadan önce karakterinizi ve karakterinizin neye ihtiyacı olduğunu keşfedin. Karakteriniz bir kalıptır, o kalıp kareyse siz oraya üçgeni oturtamazsınız. Bundan dolayı kendinizi keşfedin ve mutlu bir hayatınız olsun.” ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonunda soruları cevaplayan Kara’ya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ tarafından üniversite adına teşekkür belgesi verildi.