Uşak Üniversitesi kalite çalışmaları çerçevesinde birincisi geçtiğimiz yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen, “Genel Öz Değerlendirme” toplantısının ikincisi 13 Şubat tarihinde yapıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş, Prof. Dr. Adem Duru, Prof. Dr. Ömer Karahan, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.
“Bilim Adına Yapacağımız Her Şey İnsanlığa Hizmettir”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Savaş, kalite çalışmalarının önemine değindi. Türkiye’nin, beşeri kaynaklar ile bilim ve teknoloji ekseninde gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi için, üniversitelerin elini taşın altına koyarak katkı sunması gerektiğini dile getirdi. “İlim insanı olmak çok çalışmayı gerektirir. İyi bir ilim insanı olmak için de, ilimin irfan ile birleşmesi gerekir. Bilim adına yapacağımız her şey insanlığa hizmettir. Kadı İbn-i Tayyib’in bir sözü var: “İlim üç karıştır. Birinci karışını öğrenenler kibirli, ikinci karışını öğrenenler mütevazı, üçüncü karışını öğreneler ise aslında bir şey bilmediklerini öğrenmiş olurlar.” Bilim insanı mütevazı olmalı ve ufkumuzu geniş tutmalıyız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bizlere emanet. Gençlerimizin kaliteli yetiştirilmesi için, kaliteli bir üniversite olmak ve bilim üretmek gerekir. Bugünkü batı biliminin temelinde, Müslüman Türk bilim adamlarının olduğunu tüm dünyaya göstermiş olan rahmetli Prof. Dr. Fuat Sezgin’dir. Büyük ilim insanı Fuat Hoca, o mertebeye çok ama çok çalışarak gelmiştir. Bu yıl "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmiştir. Biz de Uşak Üniversitesi olarak, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile ilgili etkinlikler yaparak onu ve onun bilim için çabalarını aktaracağız.” dedi.
“Geleceği Planlıyoruz”
Uşak Üniversitesi olarak 2018 yılından itibaren, kalite ve stratejik çalışmalarına hız verdiklerini belirten Rektör Savaş, hedef belirlemenin önemine dikkat çekti. Uşak Üniversitesi olarak sonraki yıllardaki hedeflerimizi planladık ve planlamaya devam ettiklerini aktaran Prof. Dr. Savaş, “Ülkemize hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak değer katmak gerekiyor. Kaliteyi, işimizde ve iş süreçlerimizde iyileştirmeler yaparak artırmamız lazım. Kalite çalışmaları konusunda, hem akademik hem de idari personelimize büyük görevler düşmektedir. Kalite Koordinatörlüğünün kalite anlamında oluşturmaya gayret ettikleri çalışmalara, sizlerin de katkıları çok önemli. Kalitenin arttırılması için el ele çalışacağız.”dedi.
Mezuniyet Haftasında "Tasarım ve Teknoloji Festivali" Gerçekleştirilecek
Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında ihtisaslaşan Uşak Üniversitesi’nin, bu alanlarda Türkiye’nin Tasarım Merkezi olacağına dikkat çeken Rektör Savaş, “Tasarım merkezimizde alanında uzman akademisyenler tarafından ürünler tasarlanacak. Tasarlanan ürünlerimizi sanayicimize prototip olarak sunacağız. Ayrıca üniversitemizde bu sene, mezuniyet haftası olan 26 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında “Tasarım ve Teknoloji Festivali” gerçekleştirilecek. Bu festivalde, ulusal ve uluslararası firmalar ile Uşak halkı buluşturulacak, yaptığımız çalışmalar, projeler ve tasarlanan ürünler sergilenecek. Festivaldeki bir başka etkinliğimiz ise Uşak’taki tüm liselere yönelik, “Tanıtım Günleri” olacak. Oldukça kapsamlı bir festival gerçekleştireceğiz. Festivalin düzenlemesinde emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.
İlk Kez "International Staff Week" Düzenleniyor
Uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak olan etkinliğin müjdesini veren Rektör Savaş, "Mezuniyet haftası etkinlikleri içerisinde ayrıca 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde "International Staff Week" programını da gerçekleştireceğiz. Uluslararası partner üniversitelerin rektörlerinin ağırlanacağı etkinlikte, yürütülmekte olan Erasmus+ projelerine dair bilgilendirme sunumları gerçekleştirilerek, yeni proje ortaklıklarının zeminini oluşturacak fırsatlar oluşturacağız. Çeşitli gezi ve sosyal programlarla hem şehrimizi hem de Türk kültürünü tanıtacağız."şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından, akademik birimlerin öz değerlendirme sunumları üç oturum halinde devam etti.