HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Savaş, Yabancı Uyruklu Öğrencilere Uşak’ı Anlattı
27 Ekim 2018, Cumartesi
Rektör Prof. Dr. Savaş, Yabancı Uyruklu Öğrencilere Uşak’ı Anlattı

TRT Haber tarafından hazırlanan “Gönüllü Elçiler” programı, Uşak Üniversitesi’nin gönüllü elçileri yabancı uyruklu öğrencileriyle buluştu. Uşak ilinin tarihi ve turistik bölgelerini yabancı uyruklu öğrencilerle gezen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’ne dünyanın 60 farklı ülkesinden eğitim almaya 2648 öğrencinin geldiğini söyledi.

Rektör Öğrencilerle At Bindi, Ok Attı

Yabancı uyruklu öğrencilere ata sporu cirit, okçuluk ve at binme hakkında bilgi veren Prof. Dr. Savaş, bu sporların bölge ve ülke tarihindeki önemine değindi. Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezinde ok talimi gerçekleştiren öğrenciler, sonrasında Prof. Dr. Ekrem Savaş eşliğinde at bindi. Rektör Savaş’ın rehberliğinde, Karun Hazinelerinin bulunduğu Uşak Müzesi’ni gezen grup, Uşak İlinin önemli motiflerinden tarhana çorbasının yapımını uygulamalı olarak öğrendi. Uşak Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Savaş, İran geleneksel sazı Setar eşliğinde “Ayrılık” türküsünü seslendirdi. 

“Yabancı Uyruklu Öğrenci Değil Misafir Öğrencilerimiz”

Gönüllü Elçiler programına verdiği röportajda, Uşak İlinin birçok İle olan yakınlığından kaynaklı merkezi konumda oluşuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “İlimiz birçok şehre komşu konumda, bölgesel olarak ve uluslararası öğrencilerin ulaşımı anlamında cazibe merkezi, bu nedenle Uşak Üniversitesi olarak İlimizin daha çok tanınması için çalışmalar yapıyoruz. Misafirlerimiz olan yabancı ülkelerden öğrencilerimizi rahat ettirecek uygulamaları hayata geçiriyoruz.” dedi.

"Barınma Problemlerine El Attık"

Prof. Dr. Savaş, “Misafir öğrencilerimizin barınmaları ile ilgili problemler yaşayabildiklerini öğrendik. Bu konuda ne önlemler alacağımızı planladık. Kayıtlarda üniversitemiz içerisinde ve Uşak’ta kurduğumuz iletişim noktalarıyla, öğrencilerimizin bilgilendirilmesini ve yönlendirilmesini sağladık. Yabancı ülkelerden gelen misafir öğrencilerimiz, İlimizde çok ucuz fiyatlara barınma imkânlarınıgerçekleştirebiliyorlar. Bizler de bu konuda imkânlarınarttırılmasına yönelik diğer devlet kurumlarımızla ortak adımlar atıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerini huzurlu ve rahat koşullarda gerçekleştirmesi bizim için önem arz etmekte.” şeklinde konuştu.

"Türkçemizi Kullanmaya Devam Edecekler"

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) eğitimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Savaş, “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz aldıkları eğitimler sonrasında ülkelerine döndüklerinde bizleri temsil edecekler, güzel Türkçemizi kullanmaya devam edecekler. Bu yüzden TÖMER’de aldıkları eğitime ve sonrasında devam ettikleri bölümlerde aldıkları eğitimin kalitesi bizim için çok önemli. Çünkü misafirlerimiz kendi ülkelerine döndüklerinde bizim temsilcilerimiz olarak burada kazandıkları öğrenimleri kullanacaklar, belki de öğretmeye devam edecekler. Bu yüzden Türk kültüründen gelen bir düsturla misafirlerimiz dediğimiz öğrencilerimizi, en donanımlı ve yeterli bilgi seviyesine ulaşmış bireyler olarak eğitmeye çalışıyoruz.” dedi.