Üniversitemizde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından 28 Kasım 2017 tarihinde ‘‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları’’ konulu konferans gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Ertuğrul, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu, Sosyal Hizmet Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Köroğlu, Psikolog Halime Özden Deveci, Sosyal Çalışmacı Aydan Arslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu açılış konuşmasında ‘‘Üzülerek söylüyorum ki kadına şiddet sadece bizim ülkemizin sorunu değil, tüm toplumların ortak bir sorunu. Bütün toplumlarda kadın maalesef hala dezavantajlı bir grup, yasalar maalesef yeterli değil ciddi bir önlem alma ve bilinçlenme gerekiyor. Kadınlar sadece bir gün değil her gün başımızın tacı olması gerekiyor’’ dedi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Ertuğrul ise konuşmasında ‘’Kadın gerçekten hepimizin baş tacı, anne olarak eş olarak yeri tartışılamaz durumda. Böyle bir konuyu ele aldıkları için Sosyal Hizmetler Topluluğumuza ve başkanına teşekkür ediyorum.”dedi.
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran değerlerimizin oldukça önemli olduğunu ve onlardan vazgeçmemiz gerektiğinin altını çizerek “Kendi değerlerimizden uzaklaştıkça şiddet ve nefret artıyor. Hayatta en değerli varlıklarımız kimdir? Analarımızdır. Kadınlarımıza karşı hayırlı olalım, şiddetten uzak duralım. Kadına şiddet maalesef her toplumda var, şiddetsiz günleri temenni ederek hepinize teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum.”dedi.
“İşaret Diliyle Kadına Şiddete Hayır!” adlı kısa film gösterimi sonrası konuşmacılar Psikolog Özden Deveci ve Sosyal Çalışmacı Aydan Arslan sunumlarını gerçekleştirdiler.
Psikolog Özden Deveci ve Sosyal Çalışmacı Aydan Arslan sunumlarında cinsiyet eşitsizliğinin önemini vurgularken, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçlarını anlatarak ‘’Kadına şiddet yalnızca ülkemizin değil tüm dünyada baş göstermektedir. Fiziksel, sözsel fark etmeksizin kadınlara şiddet uygulanıyor. Kadınlarımız ne yazık ki susuyorlar, susmasınlar’’ ifadelerinde bulundular.
Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Köroğlu ise kapanış konuşmasında ‘’Şiddet insanlık tarihi kadar eski bir olgu, şiddeti tamamen sosyal hayatımızdan çıkarmak belki mümkün olmayacak ama bunu en aza indirgeyebiliriz. Şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Konuşmanın, iletişimin bittiği noktada ne yazık ki şiddet devreye giriyor, işte bu yüzden iletişim kanallarımız daima açık olmalı. Her şeyin tek çözümü iletişim.’’ dedi.
Konferans sonunda Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Köroğlu konuşmacılar Psikolog Halime Özden Deveci ve Sosyal Çalışmacı Aydan Arslan’a teşekkür belgelerini takdim etti.