HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizin Acı Kaybı
27 Eylül 2024, Cuma
Üniversitemizin Acı Kaybı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin değerli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı vefat etti.

Eğitim camiasına uzun yıllardır katkılarda bulunan ve üniversitemizde Eğitim Fakültesi dekanlık görevini de yapmış olan Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı’nın vefatı, büyük bir üzüntüyle karşılandı. Merhum hocamızın cenazesi 27 Eylül 2024 Cuma günü, Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cenaze töreni öncesi Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde düzenlenen anma töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törende helallik alınarak dualar edildi, merhum hocamızın akademiye olan katkılarından ve örnek kişiliğinden övgüyle söz edildi. Üniversitemizdeki anmanın ardından merhum hocamızın cenazesi Afyonkarahisar Bolvadin ilçesinde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi olarak derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek “Uşak Üniversitesi ailesi olarak Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kıymetli hocamız, ardında bıraktığı pek çok başarı ve yetiştirdiği binlerce öğrenci ile daima hatırlanacaktır. Uşak Üniversitesi ailesi olarak kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun’’ dedi.