HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinin Desteklediği 4 Girişimci ‘Mükemmeliyet Mührü’ Aldı
19 Temmuz 2024, Cuma
Uşak Üniversitesinin Desteklediği 4 Girişimci ‘Mükemmeliyet Mührü’ Aldı

TÜBİTAK BİGG 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında 117 girişimciye ‘Mükemmeliyet Mührü’ verilmesi uygun bulundu. Bu girişimcilerin 4 tanesi de BİGG-USTECH projesi kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak Uşak Üniversitesi tarafından desteklendi.

BiGG Yatırım 2024 yılı 1. çağrısına 1917 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Uşak Üniveritesinin de içinde olduğu 149 Uygulayıcı Kuruluş, 994 girişimci adayına programın 1. Aşaması kapsamında eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağladı. Hızlandırıcı program sonrasında olgunlaşan 362 iş planı TÜBİTAK tarafından değerlendirildi. Akademisyenler, sektör temsilcileri ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 115 girişimciye 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında ‘Mükemmeliyet Mührü’ verilmesi uygun bulundu.

Panel ve TÜBİTAK BİGG Fonu değerlendirmeleri sonucunda Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 115 girişimci şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak ve teknoloji odaklı iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacaktır.

BİGG-USTECH projesi kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak Uşak Üniversitesi tarafından desteklenen ve 900.000 TL destek almaya hak kazanan girişimciler Prof. Dr. Nurhayat Gülmez, Doç. Dr. İsmail Koyuncu, Öğr. Gör. Emirhan Bozoğlan ve Oktay Semih Moran’ı tebrik ederiz.